آیا اگر در آزمون وکلا قبول بشه بهش اجازه کار میدهند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۸۹۶ #39792408

با سلام
دوستم حدود ۲ سال پیش به جرم حمل ۲۵ کیلو تریاک دستگیر و به ۱۲۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد به خاطر پشیمانی و تحصیلاتش در رشته حقوق و گرفتاری و شرایط خاصی که داشت قاضی لطف کرد و طبق قانون بهش ۱۰۸ ماه زندانش رو تعلیق کرد به مدت ۵ سال باقی زندانش هم که زیر یکسال تعزیری بود عفو خورد الان یکسال و نیم از تعلیقش میگذره ایا اگر در ازمون وکلا قبول بشه بهش اجازه کار میدن یا نه ممنون میشم اگر جواب من هم بدید

مشاوره حقوقی مواد مخدر
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مدت زمان حبس تعزیزی وقتی به تعلیقی تقلیل میابد شخص در این مدت نباید مرتکب جرم جدیدی شود وبعد از سپری شدن مدت زمان حکم تعلیقی.،بین ۳ودر مواردی ۵سال بعد محکومیت بی اثر شده و رفع سوء سابقه میشود. اگر زمانیکه آزمون وکالت میدهند زمان بعد از سپری شدن این چندسال باشد که ذکر شد میتواند شروع به فعالیت نماید. البته متذکر شوم در آزمون اختبار کانون که استعلام مدارک تحصیلی و
سو پیشینه از شخص گرفته میشود ممکن است درصورت پی بردن به سابقه جرم ایشان طبق شرایط ذیل از اعطای مجوز خودداری نمایند.

{جهت اطلاع دیگر دوستانی که پرسش مشابه دارند:}

طبق بند ج مادۀ ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، متقاضی پروانه کارآموزی وکالت نباد سوء پیشینه کیفری موثر داشته باشد، برای احراز این موضوع مراتب از اداره تشخیص هویت ناجا استعلام می شود.

طبق تبصره ذیل ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ صرفا محکومیت های مصرح در مادۀ ۲۵ مذکور و در مدت ذکر شده به عنوان سوء پیشنه کیفری موثر تلقی و در گواهی صادره ذکر خواهد شد، چنانچه اشخاص محکومیت های دیگری غیر از موارد مذکور داشته باشند و یا مدت های مذکور منقضی شده باشد، برای اشخاص گواهی عدم سوء پیشینه صادر می شود و از این حیث مانعی وجود نخواهد داشت.

بر اساس مادۀ ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، صرفا جرایم ذیل و در مدت های ذکر شده در گواهی صادره ذکر خواهد شد و مانع از پذیرش اشخاص به عنوان کارآموز وکالت خواهد بود:

الف- در مورد مجازات‌های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی به مدت هفت سال

ب- در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو (در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی‌علیه باشد)، نفی بلد و حبس تا درجه چهار، تا سه سال پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان

پ- در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو (در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی علیه یا کمتر از آن باشد) و حبس درجه پنج، تا دو سال پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان

در این مورد توجه به برخی نکات ضروری است:

مجازات شلاق غیر حدی (تعزیری) و حبس درجه ۶ تا ۸ (حبس های دو سال و کمتر) اصلا دارای سوء اثر نیستند
محکومیت به پرداخت دیه حتی در جنایات عمدی فاقد سوء اثر هستند
محکومیت های انتظامی و اداری فاقد سوء اثر هستند
زندانی شدن به جهت جرائم غیر عمدی یا محکومیت مالی اصولا فاقد جنبه کیفری هستند و تبعا فاقد سوء اثر می باشند
در موارد مذکور درجۀ مجازات تعیین شده در حکم ملاک است نه درجه جرم ارتکاب یافته

با سلام
برای مشاوران قوه قضائیه که این امر ممکن نخواهد بود اما برای کانون وکلاء در صورت سپری شدن مرور زمانی که در ماده قانونی برای سپری شدن و رفع سوء سابقه امده است میتوانید اقدام نمایید

سه سال مجازات تبعی دارد و پس ازان رفع سو سابقه میشود