آیا شوهرم با پرداخت نفقه میتواند مانع از رفتنم سرکار بشه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۷۶ #39626929

سلام
بنده به مدت شش ماه عقد کردم، با همسرم به مشکل برخوردیم ایشان به من دروغ گفتن و فریبم دادن،بنده شاغل و کارمند یکی از ادارات دولتی هستم، نمیزاره سر کار برم، تمام شرایطم رو قبول کردن الان زدن زیر همه چی، طلاقم نمیده نمیتونم باهاش زندگی کنم میخوام درخواست نفقه و مهریه بدم شاید بتونم ازش طلاق بگیرم.
آیا نفقه به من که باکره هستم تعلق میگیره؟
اگه نفقه رو پرداخت کنه میتونه مانع بشه برم سرکار؟
کار جز شرایط ضمن عقد نیست، فقط در حضور جمع قبول کرده الان زده زیرش.

مشاوره حقوقی خانواده
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نفقه قطعا به شما تعلق می گیره .

باتوجه به شغل شما نمی تواند مانع کارکردن شما باشد ، نگرانی شما درمورد کار بی مورد است .

باسلام
اشتغال زوجه نباید منافی مصالح و شان خانوادگی باشد اینکه شما کارمند اداره دولتی هستید و شغل شما مشکلی نداره
ازطرفی هم درحضور چندین نفر قبول کرده شما کار کنید
با این اوصاف نمی تواند مانع اشتغال شما شود

سلام شوهر میتواند با دادن دادخواست با حکم دادگاه مانع اشتغال زوجه که خلاف شان و مصلحت خانوادگی یا حیثیت زوجه است بشود بنابراین بدون حکم دادگاه نمی تواند مانع اشتغال زوجه شود .شما به محض وقوع عقد نفقه دارید حتی اگر تمکین نکرده باشید میتوانید از حق حبس خود استفاده کنید و نفقه را دریافت کنید.شما میتوانید دادخواست مهریه خود را نیز مطالبه کنید در صورت طلاق قبل از نزدیکی شما مالک نصف مهریه می شوید.حق طلاق با زوج میباشد مگر آنکه وکالت در طلاق داشته باشید.

نفقه به شما تعلق میگیرد.
ماده۱۱۱۷ قانون مدنی: «شوهر می تواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.» در غیر این صورت حق منع شمارا ندارد.
اصل ۲۸ قانون اساسی بیان می دارد: هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند. بنابراین با توجه به این اصل قانون اساسی و ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی، اختیار شوهر مطلق نیست. قاضی در رسیدگی به چنین موضوعات و پرونده هایی، نوع شغل خانم و اوضاع و احوال حاکم بر قضیه را مورد لحاظ قرار خواهد داد