چگونه در هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شود و در قسمت معاونت نظارت و بازرسی معطل نماند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۴۶ #39423045

با سلام
بخشنامه ای که از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تقاضای ابطال به دیوان عدالت اداری داده شده و هیات عمومی دیوان رای عدم ابطال صادر کرده است. چون مفاد بخشنامه با قانون مدیریت خدمات کشوری مغایرت دارد لازم است اعمال ماده ۹۱ بشود. این مهم طی درخواستی به ریاست محترم دیوان عدالت اداری توسط ذینفع اعلام شده و بیش از چهار ماه هست در حوزه کارشناسی معاونت نظارت و بازرسی دیوان بدون جواب مانده است. به نظر وکلای محترم اعمال ماده ۹۱ رای هیات عمومی دیوان چگونه باید به دیوان داده شود که در هیات عمومی دیوان عدالت اداری مطرح شود و در قسمت معاونت نظارت و بازرسی معطل نماند؟

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ماده ۹۱- طرح آراء قبلی هیات عمومی برای رسیدگی مجدد در هیات عمومی، در موارد ادعای اشتباه یا مغایرت با قانون یا تعارض با یکدیگر، مستلزم اعلام اشتباه از سوی رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان یا تقاضای کتبی و مستدل بیست نفر از قضات دیوان است.چنانچه مصوبه‌ای در هیات عمومی ابطال شود، رعایت مفاد رای هیات عمومی در مصوبات بعدی، الزامی است. هرگاه مراجع مربوط، مصوبه جدیدی مغایر رای هیات عمومی تصویب کنند، رئیس دیوان موضوع را خارج از نوبت بدون رعایت مفاد ماده (۸۳) این قانون و فقط با دعوت نماینده مرجع تصویب کننده، در هیات عمومی مطرح می‌نمایدلذا افرادی که در اجرای آراء هیات عمومی، خود را ذی‌نفع می‌دانند، در صورت عدم اجرای آن از سوی مسؤولان ذی‌ربط، می‌توانند رسیدگی به استنکاف مسؤول مربوط را از دیوان، درخواست نمایند. این درخواست از سوی رئیس دیوان، به یکی از شعب تجدیدنظر ارجاع می‌شود. شعبه مذکور در صورت احراز ذی‌نفع بودن درخواست‌کننده و استنکاف مسؤول مربوط، به موجب ماده (۱۰۹) این قانون اتخاذ تصمیم می‌نماید.