نحوه بررسی اموال قبل از فوت پدر و شکایت بابت سهم‌الارث

پرسیده شده
۳ پاسخ ۵۱ #39392406

سلام و خداقوت، پدر بنده ۲ همسر داشتند، از همسر اول دو فرزند داشتند که هر دو متولد سال ۱۳۴۴ و بنده از همسر دوم ایشان متولد ۱۳۷۴ هستم. پدرم سال ۱۳۸۶ فوت شدند و بنده چون در آن زمان ۱۲ سال سن داشتم هیچ اطلاعی از وصیتنامه و انحصار وراثت ندارم، و همچنین پس از فوت پدر، سرپرستی و قیمومت بنده رو به عهده گرفتن، به چه دلیل نمی‌دانم، حتی چون بخشی از حقوق پدر به من می‌رسید، کارت بانکی را پس از صدور در بانک و خروج از بانک از من می‌گرفتند. پس از ۱۸ سالگی از خانه بیرونم انداختند و تا به امروز هیچ ارث یا مبلغی بابت هیچ موضوعی به من پرداخت نکردند متاسفانه و بابت بزرگ کردن من تا ۱۸ سالگی کلی منت و بی‌حرمتی و کتک به من زندند و با بهانه‌های واهی من رو بیرون انداختند. خانه پدری ام ۱۵۰ متر بود در کرج بود و نمی‌دانم سرنوشت آن خانه بعد از فوت پدرم چه شد. من هیچ ارتباطی با برادر و خواهر ناتنی خود ندارم. هیچ مدارکی از پدر و شناسنامه و برگه‌های زمان فوت و انحصار وراثت ندارم. حتی وصیتنامه پدرم را هم ندارم، در اصل به من هیچی ندادند که نتوانم اقدام یا پیگیری در آینده کنم. می‌خواهم بدانم در زمان فوت پدر چه اموالی به نام ایشان بوده، و اگر بوده چرا به من نرسیده و آیا ارث من را خورده‌اند؟ چطور می‌توانم بدونم اطلاع برادر و خواهر ناتنی‌ام استعلام بگیرم و آن‌ها متوجه نشوند؟ می‌خواهم مطمئن شوم اگر واقعا در زمان فوت پدر چیزی به اسمش بوده شکایت کنم و درخواست ارث و سهم خودم را داشته باشم. ممنون از شما و زحمات شما.

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام، استعلام امکان پذیر نیست و تنها راه شما درخواست صدور گواهی حصر وراثت و تحریر ترکه یا مهر و موم آن می باشد و درصورت بودن اموال دادخواست تقسیم و در صورت عدم تقسیم فروش آن را داشتید باشید.

با سلام
ابتدائا بایستی گواهی حصر وراثت اخذ نموده سپس مستند به آن، دادخواست تحریر و مهر و موم ترکه پدر مرحومتان را مطرح کنید.

باید درخواست صدور گواهی انحصار وراثت نمایید و بعد تقاضای تحریر ترکه و مهر و موم دهید و درخواست استعلام از اموال مرحوم نمایید.