میتونه حضانت بچه رو به اجبار به من بده و اگر قبول نکنم ملاقات با فرزندم چه میشود؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۰۹ #39365631

سلام وقت بخیر،من خانم شاغل هستم و جدا از همسرم زندگی میکنیم،چون همسرم نفقه ی بچه رو نمیداد و داءم تهدیدم میکرد که اگر بلایی سر بچه بیاد ازت شکایت میکنم، بچه رو به ایشون تحویل دادم.الان ۳ماهه که نمیذاره بچه ام رو ببینم و میگه برو قانونی اقدام کن،تقاضای ملاقات فرزند دادم.میخاستم ببینم دادگاه میتونه حضانت بچه رو به اجبار به من بده و اگر قبول نکنم ملاقات با فرزندم چه میشود؟

مشاوره حقوقی حضانت فرزند
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.. دادگاه اجبار به حضانت نمیکند

خیر دادگاه به اجبار حضانت فرزند را به شما نخواهد داد لاکن در خصوص ملاقات فرزند رای به تعیین ملاقات صادر خواهد نمود

درود
خیر حضانت به اجبار به شما داده نمی شود.

شما میتوانید پدر کودک را الزام به انجام تکالیفش نسبت به طفل کنید و اگر دادگاه صلاحیت پدر را احراز نکند حضانت طفل را به شما میدهد در هر صورت تا هفت سالگی حضانت کودک با مادر است و بعد از آن با پدر درضمن در پاسخ به ملاقات با طفل در صورتیکه ملاقات با کودک مضر مصالح کودک باشد دادگاه میتواند مواعد ملاقات را طولانی تر کند مثلا به جای هفته ای یک بار به ماهی یک بار تعیین کند یا ملاقات با اشخاص ثالث باشد و فقط در یک صورت کلا ملاقات با طفل ممنوع میشود که پدر یا مادر از نظر روانی مشکل داشته باشند و برای کودک این ملاقات خطرناک باشد و همچنین :
طبق ماده۶۳۲ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ اگر کسی از دادن طفلی که به او سپرده شده است، در موقع مطالبه اشخاصی که قانونا حق مطالبه دارند، امتناع کند، به مجازات از ۳ تا ۶ ماه حبس یا به جزای نقدی از یک میلیون ریال و ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیون ریال محکوم خواهد شد.

باسلام حضانت فرزند قانونا تا هفت سالگی با مادر می باشد ولی اجبار به حضانت نیست
ودرباره ملاقات احتمالا رای به ملاقات داده شود

با درود
به اجبار حضانت به شما اعطا نمی‌گردد.

دادخواست شما ملاقات با فرزند بوده و ارتباطی با بحث حضانت ندارد و در این خصوص تصمیمی گرفته نمی شود.
در خصوص حضانت فرزند اگر اختلافی حادث شود دادگاه با رعایت مصلحت طفل تصمیم مقتضی را می گیرد