نحوه پرداخت دیون افراد فوت شده چگونه است؟

پرسیده شده
۲۱ پاسخ ۵۰۹ #39088213

با سلام خدمت وکلای محترم
شخصی در دادگاه شاغل بوده بازنشسته شده و فوت نموده و چیزی برای وراث خود به ارث نگذاشته و دو نفر از وراث وی ، بیوه هستند و حقوق بازنشستگی پدرشان را میگیرند.
حال این شخص فوت شده، مقداری دیون و بدهکاری و مهریه دارد. آیا میتوان از حقوق بازنشستگی این شخص که تنها به دختران بیوه او می‌رسد، این دیون و بدهکاری ها را تسویه نمود؟

مشاوره حقوقی ارث
۲۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مستمری جزو ماترک نمی باشد و نمی توان بابت مهریه و بقیه دیون نسبت به دریافت مستمری اقدام کرد

بله ابتدا دین ممتازه یعنی مهریه و سپس سایر دیون از حقوق بازنشستگی او برداشته می شود .

باسلام ابتدادیون متوفی بایدپرداخت سپس بین وراث تقسیم شود

درود
با توجه به این‌که مستمری بازماندگان جزء ماترک محسوب نمی‌شود، بنابراین امکان پرداخت مهریه از طریق آن وجود ندارد.

مستمری جزو ماترک نیست و وراث مسئولیت حقوقی در قبال بدهی متوفی بیش از مقدار ماترک ندارند، هرچند که از نظر شرعی و اخلاقی مسئول باشند.

با سلام ورثه به میزان ماترک مسئولیت دارند و حقوق مستمری جزو اموال متوفی نمی باشد.

سلام
حقوق بازنشستگی متعلق به ورثه است و دیون بر عهده متوفی بوده که فوت شده و فقط از اموالی که از وی به جا مانده است قابل پرداخت می باشد و اگر متوفی مالی از خود به جای نگذارده باشد ورثه بر اساس قانون هیچ الزامی به پرداخت دین ایشان ندارند و بدهی ایشان از حقوق بازنشستگی که متعلق به ورثه است قابل پرداخت نیست