آیا امکان تعلیق و یا بخشش مجازات حبس وجود دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶۶۱ #39056798

طبق قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشا چنانچه پیش از صدور کیفرخواست فرد مختلس وجوه اختلاسی را بازگرداند مجازات حبس بخشیده می شود. آیا این موضوع در خصوص ارتشا نیز صادق است؟

مشاوره حقوقی اختلاس
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام بخشیده نمی شود اما دادگاه میتواند مجازت حبس را تعلیق نماید

با سلام
دادگاه میتواند مجازت حبس را تعلیق نماید

بسمه تعالی : چنانچه شرایط و احراز توبه از جانب متهم بر قاضس مسلم گردد تمامی آثار جرم از شخص متهم برداشته خواهد شد لذا برای منظور مقصوذ تا قبل از پایان تحقیقات و پایان رسیدگی در اولین دادگاه چنانچه توبه کنید تمام آثار جرم از شما برداشته و حکم برائت شما صادر خواهد شد . لذا در مورد تبصره ۳ ماده ۵ ق.ت.م.ا با فرض قبول توبه از طرف دادرس تمامی مجازاتها از شما برداشته خواهد شد .

با سلام
خیر
مجازات حبس بخشیده نمیشود و صرفا جزای نقدی بخشیده میشود

با توجه به قانون کاهش مجازات امکان تبدیل آن به یک یا دو درجه پایین تر وجود دارد ووالبته بستگی به احراز شرایط تخفیف هم دارد.

پاسخ شما منفی است
چرا که مطابق تبصره ۳ ماده ۵ قانون تشدید صراحتا قید شده مرتکب اختلاس؛
هر گاه مرتکب اختلاس قبل از صدور کیفر خواست تمام وجه یا مال مورد اختلاس را مسترد نماید دادگاه او را از تمام یا قسمتی از جزای نقدی معاف می نماید و اجراء مجازات حبس را معلق ولی حکم انفصال درباره او اجراء خواهد شد.