آیا از طریق اجرائیات و کلانتری میتوان ملک را پس گرفت؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۹۴ #38827529

با سلام.سال ۹۷ با مستاجر قراردادی در بنگاه منعقد گردید و سال ۹۸ بصورت دستی و متاسفانه بدون شاهد قرارداد تمدید شد و تا اردیبهشت ۹۹ قرارداد معتبر بود که باتوجه به عدم تخلیه از طریق شورای حل اختلاف و دادگاه پیگیری شد و دستور به اجرائیات ابلاغ گردید. بیشتر از ۱۰ روز از اخطار اجرائیات گذشته و دو روز است مستاجر تخلیه کرده اما از دادن کلید خودداری میکند.
با توجه به عدم پرداخت ۵ ماهه اجاره بها و چندین بار قرار جهت تحویل ملک و عدم حضور مستاجر باز تهدید به شکایت از صاحبخانه در مورد بازپس گیری مابقی رهن دارد. از طرفی روند اجرائیات ادامه دارد.آیا میتوان از طریق اجرائیات و کلانتری صورتجلسه شود و ملک بدون حضور مستاجر پس گرفته و در تصاحب مالک قرار گیرد؟
حال چه چیزهایی باید مطرح کنیم درصورت شکایت از مالک؟ اجرت المثل یا اجاره پرداخت نشده؟خسارتهایی که قطعا وارد کرده؟ قبوض و شارژی که پرداخت نشده؟
چه مواردی در صورت شکایت در جلسه دادگاه صاحبخانه باید مد نظر قرار دهد؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
در صورت تخلیه و عدم تحویل ملک مراتب را از طریق مامورین اجرا وکلانتری صورتجلسه و نسبت به تعویض قفل اقدام نمایبد .
در صورت نبود قرارداد اجاره مستحق اجرت المثل ایام تصرف هستید و می توانید در این مورد دادخواست خود را مطرح نمایید .
در صورتیکه مستاجر ابتدا بابت مبلغ رهن دادخواست خود را مطرح نموده طی دادخواست تقابل اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه و تقاضای تهاتر نمایید .

جهت اجرای حکم تخلیه با حضور یا بی حضور مستاجر ابتدا ملزم به واریز مبلغ رهن در حساب دادگستری هستید، پس از اجرای حکم رسیدها و اجور معوقه را ارائه کرده تا این قسمت به شما بازپرداخت شود

باید دادخواست اجور معوقه تقدیم نمایید و در خصوص تحویل ملک از هنان اجرا پیگیری نمایید

درود بر شما، چنانچه تخلیه صورت گرفته باشد، بایستی مراتب را به اجرای احکام یا کلانتری گزارش دهید تا ایشان را ملزم به تحویل کلید یا فک قفل نمایند. در خصوص مطالبات نیز میتوانید دادخواست مطالبه خسارت و اجور معوقه دهید تا اقدامات مقتضی به عمل آید.

با درود اجرای احکام مربوطه با کمک ضابطین ملک را تخلیه یا میتوانید در صورت عدم تحویل کلید توسط مستاجر شکایت کیفری مطرح کنید زیرا از‌ اجرای حکم جلوگیری می‌کند، النهایه می‌توان قفل را تعویض، اجور معوقه اگر باشد مطالبه شود اگر قرارداد نبوده موجر مستحق اجرت المثل است.

از طریق اجرای احکام میتوانید ایشان را ملزم به تحویل کلید نمایید. دادخواست مطالبه اجور معوقه و خسارات دهید

۱- در صورتیکه ملک تخلیه گردیده ولی تحویل داده نشده باشد ، مراتب از سوی کلانتری به شورا اعلام میگردد . در این صورت شورا میتواند دستور فک قفل و تحویل مورد اجاره به مالک را صادر کند .
۲- نسبت به اجور معوقه ، اجرت المثل ، شارژ ، قبوض و خسارات و ..... مالک باید دادخواست مطالبه تقدیم نموده و با اخذ قرار تامین خواسته اقدام به توقیف مبلغ رهن نماید .
۳- در صورت طرح دعوی مستاجر از موجر ، شما میتوانید دادخواست تقابل مبنی بر مطالبه مبالغ مندرج در قسمت بالا را تقدیم کنید تا توامان رای صادر شود .