دادگاه ضامن رو محکوم به پرداخت تضامنی میکنه یا باز استناد به واخواست شدن میکنه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۰۵ #38802088

سلام خدمت عزیزان...
در بحث واخواست سفته رای وحدت رویه دیوان و یسری احکام صادره رو خوندم اما در مورد این مساله اصلا متوجه نشد اگه شخصی سفته رو به عنوان یه سند عادی بدون واخواست طرح دعوی کنه و پشت سفته رو فقط یک نفر با ذکر کلمه ضمانت انگشت زده باشه ( منظور ظهرنویس نیست ) دادگاه ضامن رو محکوم به پرداخت تضامنی میکنه یا باز استناد به واخواست شدن میکنه؟ در مورد ضامن سفته بدون واخواست احکام به چه صورت است اصلا محاکم ضمانت از یک سند عادی رو قبول دارن.
اگر شعبه بدوی یا تجدید نظر بخاطر واخواست ندادن طرح دعوی علیه ضامن رو رد کنن به استناد رای وحدت رویه قابل اعتراض در دیوان عالی هست یا نه

مشاوره حقوقی سفته
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به ضمانت ضامن مسوولیت خواهد داشت

درود
بله واخواست ارتباطی به مسولیت ضامن ندارد و ضامن مسول است.

با سلام
استناد به مسئولیت اشخاصی علاوه بر صادر کننده از جمله ضامنین اسناد تجاری زمانی میسر است که سند مذکور از حیث تنظیم و مطالبه با رعایت قانون تجارت صورت گرفته باشد . چنانچه این اقدام صورت نپذیرفته صرفا سندی عادی بوده که علیه صادر کننده می تواند طرح دعوی مقتضی صورت بگیرد .

اگردارنده سفته درموعدقانونی نسبت به واخواست آن نکند
۱مسئولیت تضامنی ظهرنویسان زایل می شود
۲عدم امکان صدورقرارتامین خواسته بدون تودیع خسارت احتمالی طرف

بله مسئولیت تضامنی هستش فقط تامین خواسته باواریزخیارت احتمالی هستش