آیا می توانم با استناد به موارد زیر به بازپس گیری خودرو یا دریافت قیمت روز آن اقدام کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۵۶ #38459036

ضمن سلام و احترام

بنده بیش از یکسال پیش خودرویی را از روی حسن نیت و کار خیر به صورت مدت دار فروختم به این صورت که مبلغی را نقدا و مابقی را ظرف حدودا کمتر از یکسال پرداخت کنند. مبلغ نقدی پرداخت شد اما پس از چند بار پیگیری حدود ۷ ماه بعد از مدت مقرر باقی مانده مبلغ معامله تکمیل گردید. طبیعتا این حجم زیاد تاخیر باعث کاهش شدید ارزش پول و همچنین افزایش چشم گیر قیمت خودرو گردیده. البته سند خودرو هنوز به نام بنده است.
با توجه به دوستانه بودن معامله و عدم نگارش دقیق قرارداد و عدم ذکر مواردی نیز اگر مبلغ تا فلان تاریخ تسویه نشود معامله فسخ می شود و امثالهم و بسنده کردن به قولنامه دست نویس ساده - صرفا مشخصات طرفین ، مشخصات خودرو ، قیمت ، مدت زمان پرداخت ، مدت زمان سند زدن - آیا می توانم با استناد موارد زیر به بازپس گیری خودرو یا دریافت قیمت روز آن اقدام کنم :

- تاخیر زیاد در تکمیل پرداخت ثمن علی رغم درج مهلت زمان و گذشتن از آن
- قیمت پایین خودرو با توجه به نوع معامله که اقساطی بوده
- عدم آگاهی از قانون و مسائل حقوقی که باید دقیقا چه موارد درج می شده

همینطور آیا راه های دیگری برای احقاق حقم وجود دارد و فرآیند کلی دادرسی به چه صورت خواهد بود.

پیشاپیش از پاسخگویی شما سپاسگزارم.

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
قرارداد را نمی توانید فسخ کنید اما بابت تاخیر تادیه ثمن می توانید تقاضای خسارت بدهید.

باسلام
به صرف تاخیر در پرداخت، افزایش قیمت و عدم آگاهی از قانون نمی توان قرارداد را فسخ کرد. اگر موردی برای فسخ در قرارداد پیش بینی نشده باشد، باید به سؤال شما پاسخ منفی داد.

با توجه به اینکه خریدار در مدت قرارداد و توافق بین شما به تعهدات خود عمل کرده است این حق از شما ساقط است.