آیا کل صلح نامه باطل میشه یا فقط سهم زمینهایی که جز منابع طبیعی بوده باطل میشه؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۳۵۹ #38378677

با سلام در یک صلح نامه عادی چند قطعه زمین مصالحه شده چند نفر از کسانی که زمین به انها مصالحه شده درخواست ابطال دادن با این دلیل که بعضی از این زمینها جز منابع طبیعی بوده

مشاوره حقوقی صلح
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صلح نسبت به سهم غیر (در فرض سوال سازمان منابع طبیعی) باطل است.

سلام، صرفا زمین هایی که که امکان صلح انها وجود نداشته یعنی زمینهای منابع طبیعی

درصورتیکه عقد صلح صحیح واقع شده باشد نسبت به زمین هایی که مالکیت آنها متعلق به مصالح بوده صحیح است و فقط در قسمت منابع ملی باطل است .

زمین های از اراضی ملی هستندصلح آن باطل می باشد

با سلام
سند صلح صرفا نسبت به ان قسمت از مال الصلحی که جز منابع طبیعی وملی اعلام گردیده باطل وبه سایر موارد خللی وارد نخواهد نمود البته متصالح میتواند با استفاده از خیار تبعض صفقه که عبارت است ازاینکه اگر به هر دلیلی بخشی از معامله ای که منعقد شده است صحیح و بخش دیگر آن باطل باشد اعمال قانون کند، که ماده ۴۴۱ قانون مدنی انرا مشخص نموده مبنی بر اینکه : " خیار تبعض صفقه وقتی حاصل می شود که عقد بیع نسبت به بعض مبیع به جهتی از جهات باطل باشد ، در این صورت مشتری حق خواهد داشت بیع را فسخ نماید یا به نسبت قسمتی که بیع واقع شده است قبول کند و نسبت قسمتی که بیع باطل بوده است ثمن را استرداد کند .لازم بذکر است خیار تبعض صفقه شامل عقد لازم منجمله صلح نیز خواهد شد

درود بر شما، بله صلح‌نامه در مورد آن بخش از زمین ها باطل خواهد شد، چرا که مالکیت آن مربوط به منابع طبیعی‌ست نه برای مصالح.

زمینهای ملی در مالکیت منابع طبیعی است ولی شما می توانید علیه منابع طبیعی شکایت کنید .