آیا طبق ماده ۲۵ قانون هیات نظارت ثبت بر علیه اداره ثبت برای ثبت ملک اقدام کنیم و چه مراحلی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۹۵ #38323176

سلام،
اینجانب به همراه وراث مالک، یک قطعه زمین هستیم که پدر مان ۷۶ سال قبل طی یک سند بنچاق رسمی دفترخانه اسناد رسمی خریداری شده و چون ثبت عمومی شده اما و اظهارنامه به اداره ثبت عودت داده نشده و تحدید حدود نشده از ملک مجهول المالک ثبتی نام برده می‌شود و چون ملک در تصرف ما نبوده و مالک زمین همجوار ملک ما را تصرف کرده و چندین بار علیه ایشان طرح دعوی خلع ید نموده اما دادگاه تجدید نظر نوشته ملک مجهول المالک ثبتی است و تحدید حدود نشده و مجهول المکان است بر این اساس رد دعوی نموده است و وقتی به اداره ثبت اسناد مراجعه میکنیم برای ثبت ملک میگویند ملک در تصرف شما نیست و مالکین همجوار به نفع ما استشهاد محلی نمی کنند حال به نظر شما ما برای ثبت ملک چه اقدامی باید انجام بدهیم

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مجهول المالک از نظر قانون ثبت، املاکی است که طبق قانون ماده ۱۱ به ثبت عمومی گذاشته شده ولی در مهلت مقرر نسبت به آنها تقاضای ثبت نشده است،بدین جهت آن املاک را مجهول المالک تلقی می کنند البته متصرفین یا کسانی که حق تقاضای ثبت دارند هر زمان می توانند نسبت به این گونه املاک درخواست ثبت کرده و سند مالکیت دریافت کنند.
ماده ۱۲ قانون ثبت : نسبت به املاکی که مجهول المالک اعلان شده اشخاصی که حق تقاضای ثبت دارند می توانند ظرف مدت دو سال از تاریخ اجرای این قانون تقاضای ثبت نمایند و پس از گذشت ۲ سال معاملات راجع با آن املاک قبل از تقاضای ثبت در دفتر اسناد رسمی پذیرفته نمی شود و صدی ۲۵ از حق الثبت معمولی در موقع تقاضای ثبت علاوه دریافت خواهد شد و املاکی که آگهی نوبتی منتشر نشده و از تاریخ انتشار آگهی نوبتی ماده ۱۱ معاملات این املاک به هیچ عنوان قبل از تقاضای ثبت در دفتر اسناد رسمی پذیرفته نخواهد شد و پس از یک سال از تاریخ اولین انتشار آگهی نوبتی صدی ۲۵ از حق الثبت معمولی در موقع تقاضای ثبت علاوه دریافت می شود. مجهول المالک از نظر قانون ثبت مربوطه به اموال غیر منقول است که تقاضای آن ثبت نشده است اگر چه در دفتر توزیع اظهارنامه اسم مالک قید شده ولی تا زمانیکه اظهار نامه ملک مورد نظر به اداره ثبت ارائه نشود آن ملک مجهول المالک می باشد. از زمان انتشار تاریخ آگهی ماده ۱۰ نسبت به ملکی که اظهار نامه داده نشود به مدت ده سال ،آن ملک متعلق به دولت بوده و مدعی العموم تقاضای ثبت آنرا انجام میدهد و این املاک در دفتر مجهول المالک ثبت می گردد

اگر اظهارنامه عودت نشده باشد امکان تنظیم سند رسمی دفترخانه ای وجود نداشته،چون ملک حتما باید جاری باشد تا دفترخانه بتواند سند انتقال تنظیم کند،لذا به نظر میرسد اظهارنامه عودت شده است،حتی اگر اینگونه نیز نباشد چنانچه در دفتر توزیع اظهارنامه نام مورث شما یا فروشنده اش باشد میتوانید به عنوان مستند سبق تصرف به آن استناد کنید .
مراحل عرض شده دارای ظرایف حقوقی و ثبتی است،موفق باشید.