آیا جعل مدرک مبتنی بر تاییدیه دانشگاه قابل پیگرد کیفریست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۴۷ #37583131

همسر اینجانب بیش از یک سال پیش ایمیلی برای من ارسال کرد که در آن ایشان در قالب یک فایل pdf، گواهی جعلی مبنی بر تدریسش در یک دانشگاه معتبر ایران به همراه مهر و امضای آن دانشگاه ضمیمه کرده بود.
آیا می توانم به اتهام جعل اسناد از ایشان شکایت کنم؟

مشاوره حقوقی جعل
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در جعل تحقق ضرر رکن اصلی جعل واستفاده از سند مجعول است لذا اگر ضرری به شما وارد نشده نمیتوانید بعنوان شاکی اقدام نماییدواگر از این مدرک در سازمان یا اداره ایی استفاده شده باشد ان مرجع حق طرح شکایت را خواهد داشت

به اتهام جعل اسناد نمی توانید شکایت کنید . چون ضرری متوجه شما نیست

سلام

جعلی بودن گواهی مزبور چگونه برای شما محرز شده است؟ در صورت اعلام جرم یا شکایت و تایید صحت آن ممکن است مفتری شناخته شوید

نمی توانید شاکی باشید صرفا می توانید به مراجع قضایی اعلام جرم کنید.

شاکی چنین شکایتی سازمان و یا دانشگاهی که مهر و امضای آن جعل شده است میباشد و شما فقط میتوانید اعلام کننده جرم باشید. و این عمل میتواند طبق بند الف ماده ۷۳۴ قانون مجازات اسلامی بخش جرایم رایانه ای با عنوان تغییر یا ایجاد داده های قابل استناد از یک تا ۵ سال و از ۲ میلیون تومان تا ده میلیون تومان یا هر دو قابل مجازات باشد.

سلام
با چه هدفی اقدام به ارائه آن مدرک به شما نموده؟ اقدام صورت گرفته مصداق استفاده از سند مجعول است اما شکایت کیفری نیاز به اثبات سونیت و... دارد