مطالبه مهریه و توقیف ملک زوج که در آن ساکن نیست

پرسیده شده
۸ پاسخ ۶۷ #37483195

با سلام و عرض خسته نباشید، بنده برای مطالبه مهریه از همسرم می‌خواهم اقدام نمایم. همسر بنده یک آپارتمان ۱۰۰ متری به نام خود دارد و آن را اجاره داده و اکنون ما درجای دیگر مستاجر هستیم و چندین ملک دیگر دارد که به خاطر فرار از پرداخت مهریه به نام برادر خود نموده است. سوال بنده این است که آیا می‌توانم آپارتمانی که به نام خودش هست را بابت مهریه‌م توقیف نماییم؟ مهریه بنده ۲۲۰ سکه بهار آزادی است. با تشکر.

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با عنایت به عدم سکونت فعلی همسرتان در ملک مزبور، توقیف آن بابت مهریه امکان پذیر است.

با درود ، بلی، طبق اظهارات شما ، منزل مسکونی که بنام زوج هست ، بابت مهریه قابل توقیف است

اگر جز مستثنیات دین محسوب نشود قابل توقیف می باشد.

با سلام
اگر همسر شما به این موضوع استناد کرد که ملک برای او از موارد مستثنیات دین می باشد، می توانید به این موضوع اشاره کنید که خودش در ملک ساکن نمی باشد و املاک دیگر هم دارید که به نام اعضای خانواده اش می باشد.

بله میتوانید از طریق اجرای ثبت، مستقیما ملک را توقیف کنید اما قبل از ان باید اجاره نامه منزل فعلی را ارائه دهید تا اثبات شود که همسرتان در ان ملک زندگی نمیکند

با سلام ی‌توانید از طریق دفتر ازدواج درخواست صدور اجراییه نمایید و در اجرای ثبت منزل را توقیف کنید اینکه همسر شما در حال حاضر متصرف منزل نیست ی‌تواند به شما در مورد ادعای مستثنیات دین کمک نماید

سلام آپارتمان مذکور چون در اجاره هست نمیتوان تحویل برنده مزایده شود یعنی اینکه شما اگر اقدام کنین و ملک به فروش برود امکان تحویل به خریدار وجود ندارد و این موضوع که ملک در اجاره هست در قیمت ملک موثر خواهد بود
به نظر می رسد ملک جزو مستثنیات نیس و امکان مطالبه و توقیف این ملک با شرایط ذکر شده در بالا وجود دارد