میزان خسارت و دیه ای که به ایشان تعلق میگیرد چقدر است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۱۳ #37056694

با سلام و احترام
پسر من ۱۷ سال سن دارد در مدرسه با یکی از همکلاسیهایش درگیر شده البته بعد از جدال لفظی همکلاسی ایشان درگیری را شروع کرده و ایشان در ادامه برای اینکه از خود دفاع کند و فرد مذبور را از خود جدا کند ضریب به صورت او وارده کرده که موجب ترک برداشتن استخوان بینی و تورم شبکه چشم ایشان شده. پدر ایشان نسبت به شکایت اقدام نموده است. می خواستم بدانم که در این مرحله من باید چکار کنم و میزان خسارت ودیه ای که به ایشان تعلق میگیرد چقدر است؟ و آیا حبس و سوء پیشینه هم شامل پسر من خواهد شد یاخیر؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

- میزان دیه پس از معاینه پزشکی قانونی و اعلام خاتمه درمان مشخص می شود . البته در مورد سئوال شما قطعا پسرتان علاوه بر دیه محکوم به پرداخت ارش نیز خواهد شد .
- چنانچه درگیری منجر به ایجاد شکستگی شده و بیم تجری برای دادگاه ثابت شود ، وفق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی ، پسرتان محکوم به دو تا پنج سال حبس نیز خواهد شد که قابل تبدیل و تعلیق نیز نبوده و طبعا سوءپیشینه نیز لحاظ میگردد .

سلام وقت بخیر
چنانچه بتوانند اثبات نمایند که ضرب و جرح عمدی بوده مجازات در نظر گرفته می شود در غیر اینصورت با توجه به نظریه پزشکی قانونی میزان آسیبی که وراد شده است دیه در نظر گرفته می شود. اگر به پسر شما هم آسیبی وارد شده می توانید متقابلا طرح شکایت نمایید.

باسلام.در صورتی که ضرب و جرح عمدی محسوب شود مجازاتی تعیین می شود که شامل موارد زیر است:
ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی
هر کس عمدا به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرض دایمی‌یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب‌به پرداخت دیه نیز محکوم میشود.
تبصره - در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد.
در ضمن دیه را پزشکی قانونی تعیین خواهد کرد.