شرایط تجویز انتقال منافع چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۵۷۴ #36935502

با سلام
اینجانب صاحب ملک مغازه ای هستم که مستاجر بنده که صاحب حق کسب و پیشه میباشد از دادگاه درخواست تجویز انتقال منافع جهت فروش حق کسب و پیشه کرده است میخواستم بپرسم آیا اولویت خرید با مالک میباشد و چنانچه مالک خریدار نبود مستاجر حق انتقال به دیگری را پیدا میکند یا از ابتدا دادگاه حق انتقال به دیگری را صادر میکند؟ و اینکه مراحل اطلاع رسانی به مالک و تعیین قیمت و کارشناسی به چه صورت است؟

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی که حق انتقال به غیر از مستاجر سلب نشده باشد می تواند حق خود را با اذن مالک انتقال دهد در صورت عدم تنقیذ از سوی مالک از طریق دادگاه این موضوع رسیدگی و رای به نقع وی صادر خواهد شد.

هر‌گاه در اجاره‌نامه حق انتقال به غیر سلب شده یا اجاره‌نامه ا‌ی در بین نبوده و مالک راضی به انتقال به غیر نباشد باید در مقابل تخلیه مورد اجاره، حق ‌کسب یا پیشه یا تجارت مستاجر را بپردازد والا مستاجر می‌تواند برای تنظیم سند انتقال به دادگاه مراجعه کند، در این صورت دادگاه حکم به تجویز‌انتقال منافع مورد اجاره به غیر و تنظیم سند انتقال در دفترخانه تنظیم‌کننده سند اجاره‌نامه سابق یا دفترخانه نزدیک ملک (‌اگر اجاره‌نامه رسمی در بین‌نباشد) صادر و رونوشت آن را به دفترخانه مربوط ارسال می‌نماید و مراتب را به موجر نیز اعلام خواهد نمود، مستاجر جدید از هر حیث نسبت به تمام‌ شریط اجاره قائم‌مقام مستاجر سابق خواهد بود.

با سلام
برای مالک در خصوص خرید حق کسب و پیشه حق تقدمی در قانون پیش بینی نشده است.