اگر پدر شوهر بخواهد به او نفقه بدهد و یا شوهر مال هم داشته باشد که از مال نفقه بردارد ولی زن در هر صورت مایل به طلاق باشد باید چه کار کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۶۶ #36692426

در فقه امامیه گفته شده که زن اگر شوهرش غایب باشد و از او خبر نداشته باشد در صورتی که از مال او نفقه میگیرد یا از پدر شوهرش نفقه میگیرد باید صبر کند تا شوهر پیدا شود و نمیتواند طلاق غیابی بگیرد ولی اگر زوج مال نداشته باشد و کسی هم نیست که نفقه به او بدهد میتواند بعد از چهار سال پس از عده طلاق بگیرد سوال اینجاست که اگر پدر شوهر بخواهد به او نفقه بدهد و یا شوهر مال هم داشته باشد که از مال نفقه بردارد ولی زن در هر صورت مایل به طلاق باشد باید چه کار کند؟ و میتواند قبل از چهار سال طلاق بگیرد ؟

مشاوره حقوقی نفقه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتیکه شما بتوانید اثبات نمایید که علت عسر و حرج شما مالی نمیباشد،بلکه بعلت غیبت همسرتان است،در صورت جلب نظر قاضی میتوانید اقدام به طلاق نمایید.

اگر نفقه دریافت نکند پس از ۶ ماه حق طلاق دارد نه چهار سال .
اگر شوهر غایب باشد تا مدتی میتواند باعث عسر و حرج زن باشد و حق طلاق دارد .
در هر صورت نفقه را میتواند بگیرد و با این شرایط از طریق اثبات عسر و حرج طلاق بگیرد .

پاسخ به سوال شما منفی است و زوجه به صرف رضایت به طلاق در صورت عدم حدوث عسر و حرج نمی تواند طلاق بگیرد.
موضوع ذکر شده توسط شما در خصوص زوج غایب یا مفقود الاثر است.
زن حق طلاق ندارد ، صرفا در مواردی که عسر و حرج زوجه ثابت گردد میتواند از دادگاه درخواست طلاق نماید.