تکلیف فروشنده زمین با مال‌غیر بودن آن نسبت به ایادی ماقبل

پرسیده شده
۹ پاسخ ۶۵ #36231418

سلام، من زمینی رو خریدم، بعد از مدتی هم فروختم. الان مشخص شده زمین برای دیگری بوده. نفر دوم قبل از من اقدام به فروش زمین مال‌غیر کرده. تکلیف من چیه؟ طرف الان اومده پولش رو می‌خواد، من هم زمین رو از شخص دیگری خریدم. راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی ملکی
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
متاسفانه در این مورد خریدار شما می تواند قیمت روز کارشناسی شده زمین را از شما مطالبه کند و شما نیز به همین ترتیب می توانید به فروشنده خود رجوع کنید.
موفق باشید

با سلام
در مورد فروش مال غیر شخص امکان مراجعه به ایادی غاصبانه را دارد . شما باید خسارت ایشان را جبران کنید و نسبت به فروشنده ی قبلی هم طرح دعوا بفرمایید‌

با سلام
بالطبع شما نیز بایستی بطرفیت فروشنده قبلی اقامه دعوی نمایید

با سلام
شما هم میتوانید دادخواست اعلام بطلان ودادخواست مطالبه خسارات از ید ما قبل خود را مطرح کنید ولی با کمک وکیل

با سلام، ایشان امکان شکایت و مطالبه ثمن و خسارت از شما را دارد و شما نیز نسبت به ید ماقبل خود...

با سلام به این مورد مستحق اللغیر در آمدن مبیع یعنی همان زمین می گویند. بنابراین شما نسبت به خریدار مسئول هستید و علاوه بر پرداخت ثمنی که دریافت کرده اید باید خسارت ایشان را نیز جبران کنید البته رویه دادگاهها مختلف است ولی به طور کلی می توان گفت باید ارزشی که ثمن امروز دارد را به ایشان پرداخت کنید.

با سلام
وفق ماده ۳۹۱ قانون مدنی و آرا وحدت رویه ۷۳۳ و ۸۱۱ چون زمین مستحق للغیر درآمده است شما بایستی ثمن معامله را به نرخ روز به خریدار بپردازید و می توانید به طرفیت ید ماقبل خود یعنی فروشنده ی خود دادخواست تقدیم کنید. همچنین می توانید علیه ید ماقبل خود شکایت کیفری انتقال مال غیر مطرح کنید.