آیا مادر میتواند با برگه حضانت از طرف پسرم علیه اون همسایه شکایت کند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۵۸ #35604645

با سلام بنده دوسال است که از خانمم جدا زندگی میکنم و حضانت فرزندم که الان شانزده ساله هست به عهده اوست و پسرم با تحریک مادرش رفته به همسایه توهین کرده و فهش داده و بعد با مادرش خودزنی کرده و رفته پزشک قانونی گواهی گرفته آیا مادر میتواند با برگه حظانت از طرف پسرم علیه اون همسایه شکایت کند با وجود اینکه بنده خودم میدانم اینا همش صحنه سازی بوده لطفا راهنمائی کنید ممنون

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مادر نمی تواند از طرف پسر علیه همسایه شکایت کند باید پسر شکایت کند

البته بایستی عرض شود : طبق نظریه مشورتی شماره ۷/۹۰/۳۶۷۳ مورخ ۱۳۹۰/۷/۲۰ اداره کل حقوقی قوه قضائیه :
با توجه به رای وحدت رویه شماره ۳۰ مورخ ۱۳۶۴/۱۰/۳ و با عنایت به مفاد ماده ۱۲۱۰ اصلاحی قانون مدنی رسیدن صغار به سن بلوغ دلیل رشد آنان در غیر امور مالی می باشد، مگر این که خلاف آن ثابت شود.

بنابراین فردی که به سن بلوغ رسیده و سفه (عدم رشد) او ثابت نشده باشد، می تواند در هر نوع امور مربوط به خود جز در مورد امور مالی که به حکم تبصره ۲ ماده مرقوم مستلزم اثبات رشد است، دخالت نماید، فلذا صغیری که به سن بلوغ رسیده، می تواند شکایت کیفری نماید و دادگاه مکلف به رسیدگی است ولی چنان‌چه شکایت کیفری مستلزم مطالبه مال از قبیل دیه یا ضرر و زیان ناشی از جرم باشد، باید ولی یا قیم وی در این خصوص اقامه دعوی نموده و محکوم به مالی بایستی تحویل ولی یا قیم شود.

درعمل برای شکایت باید بالا ی ۱۸ سال سن باشد

با سلام
در جرایمی که تعقیب آن منوط به شکایت شخص زیان دیده از جرم است، شخص باید اهلیت داشته باشد.
اهلیت در قانون جمهوری اسلامی ایران داشتن سن لازم است که در دختران سن ۹ سالگی و در پسران سن ۱۵ سالگی تعیین شده است.
اما معمولا رویه عملی دادگاه سن ۱۸ سالگی است. در صورتی که فرد هنوز به سن لازم نرسیده باشد باید ولی یا قیم فرد نسبت به شکایت اقدام کند .
لذا در مورد مشکل پسرتان ، شما بایستی جهت اقامه دعوی یا رضایت برای طرف اقدام بفرمایید .

بعد از سن بلوغ میتواند خودش شکایت کند

سلام
وقت بخیر
فرزند پسر پس از ۱۵ سالگی از سن حضانت خارج می شود. چون پرونده غیرمالی می باشد، فرزندتان خودش می تواند شاکی این پرونده باشد و در صورت ارائه مدارک متناسب امکان نتیجه گرفتن در پرونده برای ایشان وجود دارد.

فرزند شما با توجه به عبوراز سن قانونی از حضانت مادر خارج می باشد و مادر نمی تواند اقدامی کند