قاضی به قیمت روز کسری متراژ رو دستور میده یا به قیمت قولنامه ای که ۳ سال پیش نوشتیم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۷۶ #35439583

سلام
ملکی نوساز بهمن ۹۶ با قولنامه رسمی خریدم از قرار متری ۲۷۰۰۰۰۰ و مازاد و کسری در دفتر خانه قید شده مسترد خواهد شد. ۱۸۰ ملیون زمان قولنامه پرداخت کردم. ۲۰ ملیون اسفند ۹۶ موقع تحویل ملک پرداخت کردم و ۳۰ تومن قرار بود م قع سند پرداخت کنم. زمان سند بهمن ۹۷ بود که سازنده نیومد و عدم حضور شو گرفتم. الان تفکیک شهرداری‌ گرفته و متراژ ۸ متر کمتر شده و شده ۷۷ متر.
من پارسال شکایت کردم در خصوص الزام به سند و دیرکرد سند و یه الحاقی گذاشتم بابت مسترد کسری متراژ به قیمت روز.
دادگاه بنده ۱۰ روز دیگست و اولین جلسه هستش با توجه به کرونا عقب افتاده بود.
لازم به ذکره که دو تا شاهد هم دارم که فروشنده گفته من زمان قولنامه هم میدونستم متراژ ملک‌ ۸۵ نیست و کمتره و هفتاد و خورده ای هست. با توجه به اینکه پول بنده این مدت دستش بوده و من میتونستم اون موقع ملک ۸۵ متری بخرم و دیرکرد ایشون و همچنین کسری خارج عرف ۸ متری به من ضرر زده و تورم ملک حاصل شده طوری که الان متری ۱۷ تومنه آیا میتونم به قیمت روز کسری رو مطالبه کنم؟
تو قولنامه فقط نوشته‌ شده کسری مسترد میشه ولی نوشته‌ نشده به قیمت روز قولنامه مسترد میشه.
لطفا بهم راهکار نشون بدید. من واسه خرید اینجا زمین و طلا فروختم و واقعا میتونستم ۸۵ متر اون موقع بخرم نه ۷۷ متر

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : برابر قانون و مواد قانونی ماده ۳۸۵ و ۳۸۴ ق.م بصراحت در این باب بحث کرده که ماحصل این دو ماده که در دادگاه نیز حتما به این دو ماده اصدار را میشود چنین است که در زمان تسلیم مبیع چنانچه مبیع کمتراز مقدار معین عقدنامه باشد مشتری حق فسخ معامله را دارد یا اینکه میتواند بابت کسری مبیع قیمت زمان عقد معامله را با سود آن دریافت نماید ( ستنبط از کلمه حصه = سود و بهره ) اما در همین مواد ومواد مترتبه بنا بر تراضی و توافق خریدار و فروشنده مقدار ارزش کسری معین میگردد وقاضی ملزم به رعایت تراضی است بنابرین مبلغ کسری بر اساس قیت روز وجهه قانونی ندارد و باید دانست که کلمه حصه با قیمت روز منافات دارد و نمیتوان به قیمت روز کسری ملک را محاسبه نمود ( ذکر مواد قانونی بدلیل حساسیت موضوع نوشته شده و صراحت در مواد مذکور لذا چنانچه قصد مراجعه به این مواد را داشتید حتما از طریق اشخاص حقوقدان و صاحب نظر صورت گیرد ... )

طبق عرف حاکم بر معاملات این چنینی معمولا به قیمت زمان معامله محاسبه خواهد شد مگر اینکه شرط خاصی در قرارداد قید شده باشد

با توجه به اینکه معامله شما به نحوی بوده است که ثمن معامله به ازای هر متر از ملک مشخص شده است، با استناد به ماده ۳۸۴ قانون مدنی، مخیرید بیع را فسخ کنید( البته در صورتی که حق فسخ در قرارداد ساقط ناشده باشد) یا به نسبت کسر مساحت، مبلغ ثمن را استرداد کنید

باسلام

مطابق با قرارداد شما عمل خواهد شد،هزینه ای که مسترد میشود نیز به همراه خسارت شما مطابق با شاخص های اعلامی سالانه بانک مرکزی محاسبه خواهد شد.

موفق باشید