چک را به کسی دیگر واگذار کرده برگشت زده، آیا میتوانم شکایت خیانت در امانت کنم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۲۵ #35262559

سلام بنده مبلغ ۹میلیون بدهکارم و دو فقره چک به مبلغ هر کدام ۵۰ میلیون تومان از من گرفته قرار داد هم باهاش دارم که چک امانت میباشد و در قرار داد نوشتم امانت ولی اگر مبلغ را پرداخت نکنم تا تاریخ ۹۸/۰۸/۳۰ اقدام کند الان چک را به کسی دیگر واگذار کرده برگشت زده
۱- آیا میتوانم شکایت خیانت در امانت کنم؟
۲-آیا میتواند روی تمام مبلغ داد خواست دهد ؟

مشاوره حقوقی چک
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر به تعهد خود عمل نکرده اید و چک بنوعی وجه التزام قراردادی بوده موضوع خیانت در امانت منتفی است
در غیر اینصورت میتوانید اقدام کیفری کنید

سلام
اگر توافق کردید که چنانچه مبلغ را پرداخت نکنید تا تاریخ ۹۸/۰۸/۳۰ اقدام کند خب این حق را به او داده اید که اقدام کند و دیگر نمی توانید مدعی امانتی بودن چک شوید ولی اگر مبلغ بدهی شما کمتر از مبلغ چک است می توانید با ارائه دلیل آن را ثابت کنید و دادگاه ان را لحاظ خواهد کرد.

با توجه به قرار دادی که از شخص دارید.
و با توجه به این که نوع چک ضمانتی است.
شما میتوانید نسبت به این موضوع طرح دعوی کلاهبرداری,و یا خیانت در امانت مطرح نمایید.

شخص فقط میتواند مبلغی که از شما طلب دارد درخواست نماید.درخواست بیشتر از طلب بعضا منجرب نزول میگردد
کارشناس حقوقی مهدی کوکبی خمین