آیا می توان به دلیل اینکه بازپرس پرونده بر خلاف فرآیند دادرسی باعث وارد شدن ضرر و زیان به متهم شده است، به دادگاه انتظامی قضات شکایت کرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۰۰۳ #35194289

با سلام
من بصورت ضرب العجل به دادسرا احضار شدم، وارد اتاق بازپرس شدم و درخواست ضمایم شکایت و علت آن را از بازپرس نمودم اما از دادن آن خودداری کردند و با علم به اینکه این پرونده باید ضامن همراه شما باشد و اگر نتوانید دفاع کنید جلب خواهید شد باعث ضربه روحی به فرد شکایت شونده شدند، متهم درخواست ضمایم را برای مطالعه علت شکایت و تنظیم دفاع و حاظر کردن شاهد و یا مدارکی که بتواند بیگناهی خود را ثابت کند انجام داده اما بازپرس از تسلیم آن خودداری کرده و با تهدید به زندانی شدن و صرفا به جرمی که تنها با پیدا شدن سیم کارت روی یک گوشی مسروقه که مشخص نیست کدام سیم کارت می باشد و کی و در کجا اتفاق افتاده و متهم شخصیت اجتماعی و آبرومندی دارد به این دلیل در خطر می بیند، اینکه هنوز جنبه های ارتکاب جرم آن و مستندات کامل به اطلاع متهم نمی رسد تا دفاع قابل قبولی از خود داشته باشد اقدام به بازداشت متهم میکند و باعث ضرر و زیان مادی و روحی و شغلی می شود که جبران آن ناممکن می شود.
آیا می توان به این دلیل به دادگاه انتظامی قضات شکایت کرد که بازپرس پرونده بر خلاف فرآیند دادرسی باعث وارد شدن ضرر و زیان به متهم شده است؟
آیا اینجا بازپرس می تواند ضمایم شکایت را تحویل شاکی که جرم او سرقت گوشی می باشد ( که دلیل آن پیدا کردن سیم کارت فرد متهم می باشد ) خودداری کند؟
ممنون

مشاوره حقوقی سرقت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام مطابق قانون متهم باید قبل از دفاع از مفاد شکایت و دلایل مطلع سود در غیر این صورت دفاع ممکن نیست . ضمن این که بازپرس نباید قرار تامینی صادر کند که منجر به بازداشت متهم گردد . تخلف بازپرس در صورت اثبات برای ذیحق ، حق شکایت در دادسرای انتظامی را ایجاد می کند .

سلام مطابق قانون متهم باید قبل از دفاع از مفاد شکایت و دلایل مطلع سود در غیر این صورت دفاع ممکن نیست . ضمن این که بازپرس نباید قرار تامینی صادر کند که منجر به بازداشت متهم گردد . تخلف بازپرس در صورت اثبات برای ذیحق ، حق شکایت در دادسرای انتظامی را ایجاد میک ند

با سلام در مرحله تحقیقات به دلیل اصل سری بودن دادسرا معمولا پرونده را برای مطالعه در اختیار مشتکی عنه قرار نمیدهند. و حتی بازپرس میتواند قرار عدم دسترسی به مدارک و مستندات پرونده را صادر کند. ولی در هر حال برای آمادگی دفاع بایستی تفهیم اتهام نموده و دلایل و مستندات اتهام را به مشتکی عنه اعلام نمایند. سلب حقوق دفاعی اصحاب دعوی تخلف انتظامی و قابل شکایت در دادسرای انتظامی قضات است.