اگر با حکم جدید ناشزه شوم کل اجرت المثل سالهای قبل زندگی از بین می رود؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۱۵۹ #35142841

سلام
من ۱۵ سال با شوهرم زندگی میکنم و دو بچه داریم ۶ ماه هست که به دلیل اختلافات جدا زندگی میکنیم ایشون الزام به تمکین زدن و من محکوم به تمکین شدم . حالا که من قصد تمکین ندارم و ناشزه حساب میشم ایا درخواست اجرت المثل ۱۵ سال زندگی که کردم هم از بین میره؟ یا از زمان نشوز به بعد اجرت المثل حساب نمیشه و سالهای قبل سرجاشه؟ تشکر

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نشوز مابعد تاثیری در اجرت المثل ماقبل ندارد.

اجرت المثل این چن ماه ک جدا ازهم بودید ب شما تعلق نخواهد گرفت و در صورت نشوز هم زوج دیگر موظف ب پرداخت نفقه نیست زیرا با عدم تمکین وظیفه پرداخت نفقه از زوج ساقط میشود

ملاک تاریخ نشوز است.

سلام
از زمان نشوز نفقه به شما تعلق نمیگیرد و ارتباطی به اجرت المثل ندارد.

درود
نشوز در اجرت المثل موثر نیست بلکه نفقه را ساقط می کند.

ماده ۳۳۶ قانون مدنی: چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا به عهده وی نبوده و عرفا برای آن کار اجرت‌المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌نماید
شرایط مطالبه اجرت المثل زن در زندگی مشترک
چند نکته بسیار تاثیر گذار است اولا زوجه (زن) باید ثابت کند که در منزل کارهایی را انجام داده که وظیفه او نبوده است ثانیا به دستور شوهر اقدام به این کارها می کرده است و ثالثا قصد اینکه به صورت رایگان باشد نداشته است. به تعبیر حقوقی تبرعی نبوده یعنی رایگان نبوده است.
در صورتی که طلاق به علت تخلف زن از وظایف زناشویی رخ داده باشد ، اجرت المثل ایام زوجیت به زن ناشزه تعلق نخواهد گرفت

باسلام
از زمان نشوز نفقه به شما تعلق نمیگیرد