آیا قولنامه دلیل مالکیت است و میتوان باطلش کرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۵۹ #34729398

سلام،۲۰ سال پیش مغازه اوقافی داشتم، یکی خواست بخره، رفتیم بنگاه قولنامه عادی نوشتیم، نصف پول رو بیعانه داد، قرار شد مابقی رو بده بریم اوقاف سند بزنیم، نیومد متواری شد، بعدا فهمیدم با بنگاهی تبانی کرده بودن چون قیمت رو نصف کارشناسی گفتن، بنگاهیه خیلی ازش تعریف کرد و ...
الان سند به اسم منه، گردش ثبتی نداشته، ولی رفتم میبینم مغازه مو قولنامه ای فروخته به یکی دیگه، طرفم میگه خریدم تخلیه نمیکنه.
حالا سوالم اینه:
آیا قولنامه عادی دلالت بر مالکیت و تصرف میکنه؟
آیا میشه مال قولنامه ای رو، قولنامه ای یا به هر صورت دیگه فروخت با اینکه سندش بنام یکی دیگس؟فروش مال غیر نمیشه؟
چطور میتونم ابطالش کنم و طرف بره بیرون از مغازم؟
با باطل کردن قولنامه اول مابقی قولنامه ها باطل میشن؟
خریدار ( کلاهبردار ) اولی و بنگاهیه مجهول المکانن، چند ساله داره از مغازه م استفاده میشه، وجه التزامم بوده تو قولنامه..
تشکر..

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اصل قرارداد مابین شما و خریدار طی قلنامه ای که نوشته اید اعتبار قانونی دارد مالکیت به عهد خریدار می باشد اما طی قلنامه که مابین شما و خریدار بود با توجه به اظهارات خودتان نصف ثمن معامله پرداخت نشد (به عبارتی غش در قرارداد معامله)در این صورت می بایست طی اظهار نامه ای به ایشان ابلاغ کرده یا از طریق دادگاه حقوقی اقدام لازم صورت میگرفت
از طریق مرجع قضایی اقدام نماید