آیا برای سنوات باید ۱۱ سال را بپردازد چون صاحب هر دو کارگاه خود کارفرماست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۸۹ #34228382

با سلام و احترام
شخص الف در کارآگاهی کار می‌کرد چند سال بنده صاحب کارگاه وی را به کارگاه دیگرش میفرستد چند سال کار میکند و مجدد به کارگاه اول برمیگردد و کار میکند. بعد چند سال کار کردن مجدد.بنا به دلایل کرونا کارفرما کارگاه را یکی دوماه تعطیل میکند و قرار بود که حقوق الف را بدهد و بیمه اش را هم بریزد تا اینکه دوماه میشود هفت ماه.البته حق بیمه را هر ماه پرداخته است.ولی حقوقش را فعلا نداده است.و تازگی ها متوجه شدیم که کارگاه تا عید تعطیل است و اصلا کار نخواهد کرد.
از طرفی هم الف بخاطر حساب کتابی که با صاحب کارگاه داشت. فیشهای آب و برق و گاز و بیمه و خلاصه برای کارگاه چندین میلیون خرج کرده است و فیش واریزی را که از حساب خودش پرداخت کرده را هم دارد.
حال الف شکایت کرده و دادخواست بازگشت به کار و پرداخت حقوق و مزایای معوقه و عیدی و پاداش دوسال قبل که نداده است را داده است..
۱-باتوجه به اینکه اگر کارفرما طبق حکم اداره کار برای بازگشت کارگر به کار خود عمل نکند میبایست ۴۵ روز به ازای هرسال سابقه برای سنوات پرداخت کند.آیا این مورد از مصادیق ۴۵ روز خواهد بود چون کارگاه تعطیل است و دلیل آن هم فقط تعمد کارفرماست و برای بازگشت به کار الف صد درصد امتناع خواهد کرد.در صورت امتناع برای هر سال باید ۴۵ روز آخرین مزد را بابت سنوات بپردازد یا سی روز.
۲-از طرفی اینکه کارگر ۸ سال در این کارگاه کار کرده و ۳سال هم در کارگاه دیگر کارفرما که هر دو کارگاه در یک رشته کاری بودن آیا برای سنوات باید ۱۱ سال را بپردازد چون صاحب هر دو کارگاه خود کارفرماست و کارگاه دومی را چندسال قبل فروخته ایست یا همین ۸ سال که در این کارگاه کار کردم را سنوات میدهد. و تکلیف آن سه سال در کارگاه دوم چه میشود.
۳-باتوجه به اینکه کارگاه چند ماهه تعطیله و قرار بوده حقوق الف را بدهد و لیست بیمه هم پرداخت کرده است.آیا حقوق چند ماه را میتوان مطالبه کرد چون بیمه هر ماه رد کرده است و با استناد به حق بیمه پرداختی حقوق ماههای مذکور را گرفت
۴-برای مبالغ پرداختی بابت هزینه های کارگاه آیا باید به شورای حل اختلاف دادخواست داد یا از طریق اداره کار هم میشود.
۵-عیدی و پاداش دو سه سال قبل که مانده آیا قابل مطالبه است و میتوان گرفت یا نه.
ضمن اینکه الف هیچگونه مدرک و رسیدی مبنی بر مطالبه حق و حقوق به کارفرما یا کس دیگری ندادم.

مشاوره حقوقی حقوق و دستمزد
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله ایشان متعهد به پرداخت کلیه حقوق شما از قبیل سنوات و بیمه و.. خواهد بود لذا با شکایت از طریق اداره کار نسبت به احقاق حق خود اقدام نمایید

کلیه مطالبات شما شامل سنوات و بیمه و حقوق معوقه کل یازده سال را در اداره کار مطالبه و پیگیری کنید وباید کارفرما پرداخت نماید

با مراجعه به اداره کار شکایت خودرا ارائه کن چنانچه با بررسی بازرس کار و تاییدش هیات تشخیص برعلیه کارفرما رای می دهد