شرایط پرداخت نیم‌عشر در پرداخت نفقه معوقه و امکان معافیت از پرداخت

پرسیده شده
۸ پاسخ ۷۹ #34043497

با سلام، در دادنامه بدوی به پرداخت نفقه گذشته و جاریه محکوم شدم. تا زمان صدور رای حدود ۱۰ میلیون به طور ماهانه به کارت زوجه پرداخت کرده‌ام. آیا پس از صدور اجرائیه علاوه بر مابقی نفقه معوقه باید نیم‌عشر نیز پرداخت شود؟ اگر بله، می‌توان پس از قطعیت رای و قبل از صدور اجرائیه مابقی را پرداخت کرد و از نیم‌عشر معاف شد؟

مشاوره حقوقی اجرای احکام
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام،اگر با قطعی شدن حکم،مابقی مبلغ را پرداخت کنید پرونده مختومه می شود و به اجرا نمی رود و نیم عشر هم تعلق نمیگیرد

طبق ماده ۵۹ قانون اجرای احکام مدنی، مصوب ۱۳۵۶، از جمله دعاوی مستثنی از پرداخت نیم عشر، دعاوی راجع به نفقه است.
برخی از مراجع قضایی معتقدند که این حکم فقط شامل نفقه آینده می‌شود و شامل نفقه معوقه گذشته نمی‌شود.

سلام چنانچه ظرف ده روز از ابلاغ اجراییه پرداخت شود از پرداخت نیم عشر معاف خواهید شد

با سلام ، بله نسبت به مابقی دین نیز نیم عشر محاسبه میگردد اما اگر قبل از تسکیل و صدور پرونده اجراییه پرداخت کنید محاسبه نمیشود

باسلام
چنانچه بدهی خودرا پرداخت وبموجب آت عدم تشکیل پرونده احرایی شوید، نیم عشری درکارنخواهد بود.

سلام در صورتی که پرونده اجرا تشکیل نشود مشمول نیم عشر نمیشود.

با سلام
بله اگر پیش از تشکیل پرونده اجرایی پرداخت نمایید نیم عشر اجرایی تعلق نخواهد گرفت.