چطوری میتونم ثابت کنم که این مواد مال من نیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۵۰۹ #33745470

سلام اگه کسی با بنده بطور مثال فرض کنیم خصومت شخصی داشته باشه و داخل منزل یا ماشین یا لباس بنده مواد مخدر مثلا شیشه یا مواد مخدری که مجازاتشون از شیشه هم بالاتره بدترین مواد مخدر رو در نظر بگیرید به مقدار زیاد جاسازی کنه فرضا۲۰ کیلوگرم و گزارش بده و بیان بنده رو دستگیر کنن چطوری میتونم ثابت کنم که این مواد مال من نیست و جاسازی کردن حالا فرض بگیرید بنده هم هیچ سابقه ای ندارم معتاد هم نیستم قاچاقچی دزد و ... هم نیستم روحمم از این مواد جاسازی شده خبر نداره فقط برام سوال شده که چطوری بی گناهی طرف اثبات میشه دراین مواقع اگه نتونه اثبات کنه که یعنی شوخی شوخی زندگیش نابود میشه خیلی ممنون

مشاوره حقوقی مواد مخدر
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در این مورد اثبات با شماست و معمولا دادکاه قبول نمی کند

با توجه به اینکه مواد در ید شما بوده و از منزل یا خودروی متعلق به شما کشف شده باشد مسوولیت با شما بوده و باید اثبات کنید که این امر از طریق شما نبوده که البته بسیار دشوار است لاکن در صورت عدم اثبات عدم ارتکاب عمل مزبور از ناحیه شما ضمن مجازات شخصی خدورو نیز مصادره خواهد شد

با سلام
با توجه به قاعده ید ، مواد نزد هر شخصی یافت شود دلالت بر مالکیت وی دارد و ایشان باید ثابت نماید که افترای عملی رخ داده است .

درود
متاسفانه در این موارد اثبات دشوار و برعهده شما می باشد.

سلام
سوال خوبی مطرح کردید در این موارد سابقه و خوش نامی شخص بسیار به او کمک می کند همینطور شغل و جایگاه اجتماعی او از طرفی اگر بتواند ثابت کند که شخصی قصد پاپوش درست کردن برای او را داشته و آن شخص هم در کار مواد باشد مسلما جمیع این موارد اتهام را از روی شانه های او بر می دارد به هر حال موضوع تحت عنوان افترای عملی قابل بررسی که می توانید در این خصوص مطالعه بفرمایید.

در این موارد فرض بر تعلق مواد به فردی است که مواد از وی کشف شده مگر خلافش اثبات شود . تنها در صورتیکه بتوانید با ارائه دلایل یا قرائنی قابل قبول موضوع پاپوش و دسیسه برای متهم کردن خود را ثابت نمایید امکان رد اتهام وجود دارد که این امر بسیار مشکل و در مواردی بعید است . البته مامورین در مرحله تحقیقات از طریق بررسی نوع جاسازی مواد و .... میتوانند پی به موضوع ببرند .

باعرض سلام این مطالبی که عرض کردید از موارد افترای عملی است که با استناد به ماده ۶۹۹ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی: هر کس عالما عامدا به قصد متهم نمودن دیگری آلات و ادوات جرم یا اشیای را که یافت شدن آن در تصرف یک نفر موجب اتهام او می گردد، بدون اطلاع آن شخص در منزل یا محل کسب یا جیب یا اشیایی که متعلق به اوست بگذارد یا مخفی نماید یا به نحوی متعلق به او قلمداد نماید و در اثر این عمل شخص مزبور تعقیب شود، پس از صدور قرار منع تعقیب و یا اعلام برائت قطعی آن شخص، مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و یا تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می شود.
و همچنین با استناد به ماده ی ۲۶ قانون مبارزه  با موادمخدر، هر کس به قصد متهم کردن دیگران، مواد مخدر یا روانگردان‌‌های  صنعتی غیردارویی و یا ابزار استفاده آن را در محلی قرار دهد،‌به حداکثر مجازات همان جرم محکوم می‌شود و براساس ماده ۲۷ قانون مذکور اگر شخصی دیگران را برای تعقیب در مراجع قضایی، عملا و برخلاف واقعیت، متهم به جرائم مواد مخدر کند، به ۲۰تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشود