شوهر من طبق قانون میتونه زن دوم بگیرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۰۲ #33512590

باسلام من ۳ ساله با شوهرم مشکل دارم همیشه با کارهاش رفتارش اذیت میکنه و دنبال مدرک جمع کرده چند ماه پیش با فشاری دوانی که به من وارد میکرد میگفت بنویس من برم زن بگیرم چند ماه مدادم با فشار روانی و تهدید به من میگفت تا اینکه یک شب نوشتم و این دست نوشته رو بهش دادم وامضا کردم بعد از چند وقت وسط برگه ای که نوشته بودم پاره شده بود یکی ان را پاره کرده بود حالا میخواستم ببینم شوهر من میتونه زن دوم بگیره یا حتما باید اجازه ی من محضری باشه.؟؟؟؟

مشاوره حقوقی خانواده
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
مرد نمی‌تواند با داشتن زن همسر دوم اختیار کند مگر در موارد زیر:

۱- رضایت همسر اول‌

۲- عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی‌

۳- عدم تمکین زن از شوهر

۴- ابتلاء زن به جنون یا امراض صعب العلاج موضوع بندهای ۵ و۶ ماده ۸ : (۵- ابتلا هر یک از زوجین به امراض صعب العلاج به نحوی که‌ دوام زناشویی برای طرف دیگر در مخاطره باشد. ۶- جنون هر یک از زوجین در مواردی که فسخ نکاح ممکن نباشد.)

۵- محکومیت زن وفق بند ۸ ماده ۸ : (محکومیت زن به حکم قطعی به مجازات پنج سال‌حبس یا بیشتر یا به جزای نقدی که بر اثر عجز از پرداخت منجر به‌پنج سال بازداشت شود یا به حبس و جزای نقدی که مجموعا منتهی به پنج سال یا بیشتر حبس و بازداشت شود و حکم مجازات‌ در حال اجرا باشد.)

۶- ابتلاء زن به هر گونه اعتیاد مضر برابر بند ۹ ماده ۸ : (ابتلا به هرگونه اعتیاد مضری که به تشخیص دادگاه به اساس‌ زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و ادامه زندگی زناشویی را غیر ممکن سازد.)

۷- ترک زندگی خانوادگی از طرف زن‌

۸- عقیم بودن زن‌

۹- غائب مفقودالاثر شدن زن برابر بند ۱۴ ماده ۸: (در مورد غایب مفقودالاثر با رعایت مقررات ماده ۱۰۲۹ قانون‌مدنی‌) »