مجازات ارائه خدمات سرو مشروب چیست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۹۶۸ #33268370

با سلام

آیا ارایه خدمات سرو مشروب نظیر خدمات بار من ( فردی که در پشت بار مشروب برای مهمانان سرو می کند ) و انتشار تصاویر و ویدیو های مربوطه در صفحه های اجتماعی ( اینستاگرام ) و تبلیغ برای ارایه این خدمات

جرم بوده و دارای عنوان مجرمانه است؟
در حالی که این فرد (بارمن)، نه فروشنده یا تامین کننده مشروب است و نه دعوت کننده مهمانان و برپا کننده مهمانی.
صرفا در استخدام صاحب میهمانی بوده و خدمت سرو مشروب را انجام می دهد. در صورت شکایت از این فرد چه مجازاتی تعلق می گیرد.
آیا شکایت کننده می تواند هر فردی باشد؟ و یا باید ذینفع یا مرتبط باشد.

با تشکر.

مشاوره حقوقی شرب خمر
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام..
در خصوص موضوع مطروحه.. صرفنظر از مجازات مقرر در مادتین ۷۰۲ و ۷۰۴ قانون مجازات اسلامی که بنظر می رسد با عمل ارتکابی تطبیق کلی نداشته باشد.. ولی در بخشی از ماده ۷۰۲ که بیان میدارد "در اختیار کسی قرار دادن" با عمل ارتکابی شخص یادشده مطابقت دارد و مشارالیه نمی تواند به بهانه در استخدام دیگری بودن از خود رفع مسئولیت کیفری نماید..
و از طزفی طبق توضیحات چون در مدت زمانی هرچند کوتاه مسئولیت نگهداری مشروبات به نامبرده سپرده شده، فلذا عمل وی با عنوان مجرمان نگهداری مشروبات الکلی تطابق داشته و قابل مجازات می باشد..
موفق باشید..

در ضمن میتواند در اختیار قرار دادن موضوع ماده ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی نیز باشد

جرم ایشان معاونت در فعل حرام و جرم می باشد

مصدق موضوع اشاره شده ماده ۷۱۰ می باشد که بیان شده است:
اشخاصی که در اماکن معد برای صرف مشروبات الکلی موضوع مواد (۷۰۱) و (۷۰۵) قبول خدمت کنند یا به نحوی از انحاء‌به دایرکننده این قبیل اماکن کمک نمایند معاون محسوب می‌شوند و مجازات مباشر در جرم را دارند ولی دادگاه می‌تواند نظر به اوضاع و احوال و میزان‌تاثیر عمل معاون مجازات را تخفیف دهد.

ماده ۷۰۴ – هر کس محلی را برای شرب خمر دایر کرده باشد یا مردم را به آنجا دعوت کند به سه ماه تا دو سال حبس و (۷۴) ضربه شلاق و یا از ‌یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی یا هر دو آنها محکوم خواهد شد و در صورتی که هر دو مورد را مرتکب شود به حداکثر‌مجازات محکوم خواهد شد.

نگهداری حمل و خرید و فروش و شرب مشروبات الکلی جرم است و مستوجب مجازات است.

سلام
به اعتقاد بنده اقدام ایشان با عنوان مجرمانه «نگهداری مشروبات الکلی» مطابقت دارد. چون مسئولیت نگهداری از مشروبات در بازه زمانی مشخصی به ایشان سپرده شده است.