الزام به تمکین در دوره عقد و نامزدی و تقاضای نفقه زوجه

پرسیده شده
۸ پاسخ ۷۵ #33226933

با سلام خدمت وکلای محترم و آرزوی سالی پر بار و موفقیت آمیز برای شما عزیزان. آیا در دوران عقد و نامزدی، قبل از رفتن به منزل مشترک و آغاز رسمی زندگی مشترک زوج بدون انجام هیچ مراسم عروسی بر خلاف توافق طرفین و عرف محل آیا زوجه ملزم به تمکین می‌باشد؟ یعنی آیا زوجه می‌تواند تقاضای نفقه نماید؟ آیا زوج می‌تواند در این شرایط تقاضای مراجعت زوجه بدون آغاز زندگی زیر یک سقف مشترک را به عنوان دفاع ارائه دهد و نشوز را اثبات کند؟

مشاوره حقوقی خانواده
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورتی که حق حبس برای زوجه متصور نباشد یاید تمکین نماید.

سلام چنانچه باکره هستید میتوانید از حق حبس استفاده کنید و مهریه را مطالبه نمایید در اینصورت علاوه بر اینکه زوج مکلف به پرداخت نفقه است تا زمانی که کل مهریه پرداخت نشود تکلیفی نسبت به تمکین نخواهید داشت

سلام
بمحض وقوع عقد نکاح زوجه مستحق نفقه می باشد و در صورتی که زوج نفقه پرداخت نکند زوجه می تواند از حق حبس خود بهره ببرد

سلام
با وقوع عقد نکاح زوجه مستحق دریافت نفقه میشود ، و برای تمکین میتواند از حق حبس استفاده‌ نمایید که ستفاده از حق حبس مسقط نفقه نخواهد بود ،یعنی زوجه میتواند در ازای تمکین زوج تقاضای تهیه منزل مشترک نماید و همچنین میتواند از حق حبس و دریافت مهریه استفاده نماید .

سلام در صورت دوشیزه بودن زوجه از حق حبس می‌تواند برای تمکین نکردن استفاده نماید و تمکین را مشروط به پرداخت کل مهریه نماید .و از طرفی مطالبه نفقه هم در این شرایط متصور است .

با سلام اگر عقد ازدواج منعقد شده باشد بله زوجه می تواند نفقه دریافت کند ولی در خصوص تمکین می تواند از حق حبس استفاده کند ضمن اینکه منزل مشترک هنوز تهیه نشده است.

با سلام
تحت شرایط مذکور ، زوجه حق استفاده از حق حبس را خواهد داشت که در اینصورت دادخواست تمکین از سوی زوج معنا نخواهد داشت و اینکه پرداخت نفقه از تاریخ عقد بر عهده ی زوج خواهد بود