اجرت المثل یا نحله به من تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۴۰ #33150585

سلام من درخولست اجرت المثل زمان زوجیت رو دادم، از ابتدا شاعل بوده و ۱۵ سال زندگی مشترک داشته حالا همسرم بدون دلیل منطقی من را ترک کرده و با بچه ها به شهر دیگری رفته ظرف دو روز رای برای من صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده، به نظر شما بهم تعلق می گیره یا خیر

مشاوره حقوقی اجرت المثل و نحله
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در صورت تمکین زوجه ( ناشزه نبودن ) اجرت المثل به زوجه تعلق خواهد گرفت.
ویه قضایی شرایط دریافت آن چنین است:

۱- طلاق به درخواست زوجه نباشد.

۲- در طول زندگی مشترک و تا قبل از اقدام به دادخواست طلاق از جانب زوج، امکان مطالبه نحله وجود ندارد.

۳- نحله با اجرت المثل قابل جمع نیست بدین صورت که اگر اجرت المثل به هر دلیلی به زوجه تعلق بگیرد دادگاه می تواند برای زن نحله تعیین کند. در این خصوص مراجعه کنید به رای اصراری دادگاه تجدید نظر استان تهران.

۴- در تعیین نحله بر خلاف اجرت المثل نیازی به کارشناسی نیست و مبلغ را قاضی دادگاه با توجه به سنوات زندگی مشترک و کارهای که زوجه انجام داده است و خصوصا تمکن و وسع مرد تعیین می کند.