آیا برای اثبات این توهین ها شهادت بنده کافی است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۳۸ #33045292

با سلام
فردی در طول ۱۵ ماه و توسط ۵ سیم کارت که همگی به نام خودش می باشد, از طریق تماس تلفنی, واتساپ, وایبر, ایمو و ..., چندین بار با تلفن خانم بنده تماس گرفته و علاوه بر ایجاد مزاحمت, الفاظ و کلمات بسیار زشت و ناموسی, نسبت دادن الفاظ زشت به ایشان, ارسال تصاویر مستهجن, توهین و ... نموده است. بنده تقریبا در همه موارد شاهد تمام مزاحمتها بوده ام و شاهد دیگری نداریم.
مدارک مستدل جهت اثبات تماسها و ارسال تصاویر و ... و همچنین نامه های اپراتورهای ایرانسل و همراه اول جهت اثبات تماسها ضمیمه شده و متهم به دادگاه مراجعه نکرده است. حکم جلب سیار و همین طور حکم ورود به منزل را دریافت نموده ایم و شاید در هفته آینده جلب گردد.
سوال های بنده این است, با توجه به میزان توهین ها و نسبتهای ناموسی ناروا :

۱. آیا توهین ها از نوع قذف می باشد؟ (بسیار بد و ناموسی بوده است که قابل ذکر نیست)

۲. آیا برای اثبات این توهین ها شهادت بنده کافی است؟ البته مدارک ارسال تصاویر مبتذل و غیره نیز موجود است.

۳. آیا بنده نیز که توهین ها را شنیده ام, می بایست شکایت کنم؟ چون در توضیحات قذف مطالعه نمودم اگر توهین همزمان به ۲ شخص باشد, حد و مجازات ۲ برابر خواهد بود.

۴. نوع جرم های ارتکابی چه مواردی هست؟ مزاحمت تلفنی, توهین قذف, فحاشی , تقاضای اعاده حیثیت, سلب آسایش و ...

۵. حدود ۲ سال پیش نیز مزاحم دیگری در تلگرام این کار را انجام داده بود که اجیر شده از طرف اقوام بنده بود و در نهایت ۲ نفر به حدود ۴۰ ضربه شلاق و ۲ میلیون تومان جریمه, حکم صادر گردید. جهت بررسی ارتباط این مزاحم با آن افراد و مجرمین, چه اقدامی باید انجام دهم.

۶. در صورت امکان راهنمایی کنید چگونه می توانم پیگیری کنم تا به اشد مجازات برسد.

قابل ذکر است با توجه به پیگیر بودن بنده و همسرم و تحصیلات دانشگاهی و آگاهی از برخی قوانین, خواهشمندم در صورت امکان پاسخهای جامع و کامل ضن ارائه مواد قانونی ارائه دهید.
با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- برابرماده ۱۳۹ قانون مجازات اسلامی ، قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخصی دیگر . حال باید توهین و ناسزا و عبارات به کار رفته را با این عبارت بسنجید تا ببینید که شامل قذف می شود یا خیر ؟
۲- در صورت داشتن مدارک اثباتی دیگر نیازی به شهادت وجود ندارد ، لیکن اگر به عنوان اماره برای اقناع و علم قاضی نیاز باشد منعی در ادای شهادت شما وجود ندارد .
۳- اگر اهانتها به گونه ای است که شامل شما نیز می گردد ، میتوانید شکایت کنید .
۴- میتوانید باتفاق همسرتان مبادرت به طرح شکایت به اتهام : توهین مستوجب حد قذف , اهانت و فحاشی و استعمال الفاظ رکیک نمایید .
۵- میتوانید این مورد را در زمان پیگیری شکایت در دادسرا بیان نمایید تا در صورت احراز موضوع ، توسط بازپرس مدنظر قرار گیرد .
۶- مجازات حد قذف در صورت اثبات ۸۰ ضربه شلاق حدی و مجازات استعمال الفاظ رکیک تا ۳۰ ضربه شلاق تعزیری است .