آیا از مصادیق جبران خسارت و منافع ممکن الحصول میباشد یا خیر؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۹۹ #32951525

ضمن عرض سلام و احترام خدمت کارشناسان محترم
شخص الف طی رسید عادی متعهد میگردد که مبلغ بدهی خود به شخص ب بمبلغ پانصد میلیون ریال را در آذر ماه سال۹۴ پرداخت کند. در زمان سر رسید سند عادی و عدم تمکن مالی بدهکار؛ طرفین در ظهر همان سند عادی قید میکنند که با توافق طرفین مقرر شد که تا ظرف یکسال از تاریخ سررسید
( یعنی تا آذر ۹۵ ) مهلت داده شود تا مبلغ بدهی پرداخت شود و خسارت تاخیر تادیه برای یکسال نیز منظور نگردد.پس از گذشت نه یکسال بلکه گذشت سالها شخص الف بدهی را پرداخت نکرده بود .
تا اینکه شخص ب در اسفند ماه ۹۸ اظهارنامه ای با قید مطالب فوق برای الف ارسال کرده و مبلغ ۵۰ میلیون را مطالبه کرده بود.و قید کرده بود که هرچه سریعتر مبلغ بدهی و خسارات تاخیر تادیه را پرداخت کند.
تا اینکه در خرداد ماه امسال شخص ب در قرعه کشی شرکت ----- برنده امتیاز یکدستگاه کوئیک اتومات به قیمت۸۲میلیون میشود که باید نصف آن را پرداخت میکرد و الباقی را در زمان تحویل ماشین که آبانماه بود.پرداخت میکرد و ماشین تحویل میشد.
شخص ب مجدد به الف مراجعه میکند و حتی میگوید که خسارت تاخیر تادیه گذشته را مطالبه نمیکند و فقط مبلغ بدهی خود را میخواهد که باید چندسال قبل پرداخت میشد.
زیرا قیمت ماشین در بازار آزاد حدود ۱۲۰ تا۱۴۰ میلیون بود .
حتی میگوید سی میلیون بده بقیه را خودم میدم پیش قسط را بپردازم و الباقی را چند ماهه دیگه زمان قسط دوم پرداخت کن.
شخص الف هی امروز فردا میکند و بهانه تراشی کرده تا اینکه مهلت ۵ روزه واریز پیش قسط ماشین تمام میشود و امتیاز شخص ب میسوزد.درحالیکه شخص الف در سپرده حساب ملی خود حدود ۲۰۰ میلیون تومان پول داشته.
با این مطالب بیان شده که هم پول در حساب شخص الف بوده و هم اظهارنامه ای شخص ب حدود دو سه ماه قبل برای الف ارسال کرده و مطالبه کرده بود طلب خود را.
و اینکه این امتیاز ماشین جزء منافع ممکن الحصول بوده است و سود خیلی بالایی نصیب شخص ب میشد.که بخاطر عدم پرداخت بدهی ازطرف شخص الف یا همان عدم ایفای تعهد پرداخت بدهی این منفعت از دست شخص ب میرود.
و از نظر قانونی آیا این مورد از موارد الزام به جبران خسارت میباشد و امکان محکومیت الف وجود دارد یا خیر؟
لطفا جواب بنده را دقیق اعلام کنید چون برجمایم خیلی مهمه
با تشکر و سپاس

مشاوره حقوقی مطالبه وجه (بر اساس رسید)
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر مشمول منافع ممکن الحصول نمی گردد.

سلام و درود جز منافع ممکن الحصول نمی باشد.

سلام
می توانید دادخواست مطالبه طلب با خسارت تاخیر تادیه مستند به ماده ۵۲۲ ثبت کنید و همچنین درخواست تامین خواسته نمایید

به نظرمی رسد ازدست دادن امتیازماشین مصداق عدم النفع یامحتمل الحصول است.یک دلیل اینکه اساسا رابطه سببیتی بین دین ایشان وامتیازماشین نیست .دین وامتیازماشین دوموضوع علیحده هستند .طلب شماازیشان باخسارت تادیه حق وثابت است ولی اینکه تاخیر درپرداخت بدهی را مسبب تفویت امتیاز بدانیم وخسارت آنرانیز برذمه ی وی بارکنیم دورازانصاف وعدالت است.ولذا به نظربنده خسارت تفویت امتیازماشین مصداق تبصره ۲ ماده ۵۱۵ یعنی عدم النفع بوده وقابل مطالبه نیست.می توانید دادخواست مطالبه طلب باخسارت تاخیر تادیه مستندبه ماده ۵۲۲ تقدیم وضمن آن درخواست تامین خواسته ودرپی صدورقرارتامین خواسته ازاموال ایشان توقیف نمایید

درود و عرض ادب
از دست دادن امتیاز خرید ماشین جز منافع ممکن الحصول نمی باشد.