اگر عقد صلح لازمه چگونه میشه حق فسخ رو به مصالح داد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۸ #32943990

باسلام..میخاستم سوال کنم از اساتید محترم
۲_آیا در عقد صلح حتمآ باید قبض واقباض صورت گیرد و اگر صورت نگیرد عقد باطل است؟
۳_ آیا سهم هر کسی باید مشخص و معلوم و تعین شود در عقد صلح یا میتوان به صورت کلی صلح کرد مثلآ ۲۰۰۰ متر مربع باغ بهمراه ۴ حبه آب صلح نمودم به فرزندانم.به نسبت سهم پسر دو برابر دختر درسته؟؟

مشاوره حقوقی صلح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
۱- عقد صلح از عقود عینی نیست لذا نیازی به قبض و اقباض جهت صحت آن نیست.
۲ - صلح بلا عوض یا محاباتی از مصادیق عقود مسامحه ای است لذا علم اجمالی به آن کافی است و حتی کلی گویی به شرحی که در سوال بدان اشاره شد نیز سبب تحقق عقد مزبور و صحت آن است .
در پایان پیشنهاد می گردد با توجه به نص قانونی نسبت به تنظیم صلح نامه در دفاتر اسناد رسمی اقدام فرمایید .

برای صحت صلح، طرفین باید اهلیت معامله و تصرف در مورد صلح را داشته باشند.» منظور از اهلیت معامله در این ماده، عاقل، بالغ و رشید بودن طرفین است و منظور از اهلیت تصرف، اختیار تصرف در مورد صلح است که به طور طبیعی، فرد ورشکسته و مرتهن (کسی که قبول رهن می‌کند) فاقد آن هستند
صلح در مقام معامله که عبارت از صلحی است که به صورت عرفی جایگزین عقود دیگر می‌شود. صلح به طور معمول دارای معوض است اما ضرورتی ندارد که ارزش دو عوض با هم برابر باشد، هر گاه عوض نابرابر و ناچیزی در صلح تعیین شود، چنین صلحی (صلح محاباتی) نیز نامیده می‌شود.

در صلح مانند عقود لازم دیگر ممکن است هر یک از خیارات مختص به بیع جاری شود، چنان که ماده ۴۵۶ قانون مدنی می‌گوید: «تمام انواع خیار در جمیع معاملات لازم ممکن است موجود باشد مگر خیار مجلس، حیوان و تاخیر ثمن که مخصوص بیع است». قانون مدنی در ماده ۷۶۴ قانون مدنی درباره صلح، فقط از خیار تدلیس نام برده است و می‌گوید: «تدلیس در عقد صلح موجب خیار فسخ است» منظور قانون مدنی از ذکر خیار تدلیس در این ماده، نفی خیارات دیگر در عقد صلح نیست، بلکه چون متصالحین برای پنهان کردن حقیقت امر و نمایان کردن خلاف واقع، به جای عقود دیگر از عقد صلح استفاده می‌کنند، بدین جهت قانون خیار تدلیس را که بیشتر مورد ابتلا قرار می‌گیرد، نام برده است

بهتر است معین باشد