درج باقیمانده ثمن مبایعه نامه بیش از مقدار واقعی در دادخواست بدوی، قابل اعتراض است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۹۶ #32753023

در دعوی حقوقی فروشندگان مقدار باقیمانده ثمن معامله که مقدار ۱۷۵ میلیون تومان است را مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان قید نموده اند . با توجه به اینکه اختلاف ۷۵ میلیون تومانی متعاقبا هزینه دادرسی که سه و نیم درصد ارزش خواسته می باشد. مبلغ هشت میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومان می شود در صورتیکه با ارزش خواسته واقعی ۱۷۵ میلیون تومانی مبلغ دادرسی در حدود پنج میلیون تومان می گردد . ( اختلافی در حدود ۳ میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومان ) .
۱ـ آیا این اشتباه محاسباتی عمدی یا سهوی در باقیمانده ثمن معامله متوجه دفاتر خدمات قضایی خواهد بود و قابل اعتراض می باشد؟!
۲ـ اگر ملاک باقیمانده ثمن معامله مستند به مبایعه نامه می باشد آیا می توان این اختلاف در دادگاه بدوی اشاره نمود و دادگاه چه تصمیمی در این مورد خواهد گرفت؟
۳ـ قبل از تشکیل دادگاه حقوقی خواهان دادگاه کیفری دارد که موضوع آن مرتبط با دادگاه حقوقی است اگر در دادگاه کیفری خواهان محکوم شود هزینه های دادرسی دادگاه حقوقی وکیل و ... همگی به عهده محکوم دعوی است؟!
با تشکر از زحمات کارشناسان و و کلای با تجربه سایت بنیاد وکلا

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هزینه دادرسی که از سوی خواهان پرداخت شده است در صورت محکومیت خوانده هزینه دادرسی از سوی خواهان قابل وصول خواهد بود

۱- دفاتر خدمات قضایی هزینه دادرسی را بر مبنای میزان خواسته تقویم شده از سوی خواهان در دادخواست محاسبه و دریافت میکنند و مسئولیتی نسبت به متن و محتوای دعوی ندارند .
۲- خواهان باید در دادگاه استحقاق خود در مطالبه مبلغ مورد تقاضا را اثبات نماید . صرف ادعای مطالبه مبلغ نمیتواند موجد حقی برای خواهان شود . به همین نسبت خوانده نیز میتواند با دفاع از موضوع و استناد به مبایعه نامه ، تقاضای رد دعوی مازاد خواهان را بکند .
۳- در هر دعوی حقوقی محکوم علیه مکلف به پرداخت خسارات دادرسی خواهد بود . این خسارات شامل هزینه دادرسی ، حق الوکاله وکیل ، هزینه کارشناسی و ..... میباشد .

درود و عرض ادب
هزینه دادرسی پس از محکومیت بر عهده محکوم علیه می باشد.