توهین در اینستاگرام چه مجازاتی دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۸۹ #32417407

سلام و خسته نباشید
چن روز پیش شوهر قبلی خانوم من به من پیام داد داخل اینستاگرام و حرفای خیلی خیلی رکیک زد و من بلاکش کردم چند روز بعد به همسرم پیام داد و تهدید به انتشار عکس های شخصی و توهین کرد ما رفتیم شکایت کردیم ما رو فرستادن شورای حل اختلاف برای صلح و سازش و ما رضایت ندادیم و داخل شورای حل اختلاف اصلا جرمش رو به گردن نگرفتم مدرک هم کل اسکیرن شات ها و پیچش هست اصل و کپیش الان اگه گردن نگیره چطور بیاید محکومش کرد. و اگه ما رضایت ندیم با گذروندنه دوران محکومیتش میتونه بیاد بیرون

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و درود.

بر اساس ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی در مورد فحاشی:
«توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.»

همچنین بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی در مورد تهدید:
«هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را کرده یا نکرده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان ازدو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»

طبق ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی در مورد راه های اثبات جرم:

«ادله ی اثبات جرم عبارت است از اقرار، شهادت، علم قاضی و قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی.»

از مهمترین مواردی که به اثبات جرم کمک می کند، شهادت شهود است. اگر در هنگام وقوع توهین افرادی حضور داشته اند که می توانند با قطعیت اتفاقات پیش آمده را نزد قاضی و در دادگاه شرح دهند، می توان از گواه آن ها در اثبات جرم توهین و فحاشی استفاده نمود.

علم قاضی از دیگر موارد تاثیرگذار در اثبات جرم است. می توان از مدارک و مستندات محکمه پسندی که موجود است ، در جهت افزایش آگاهی علم قاضی سود برد. مواردی همچون تحقیقات محلی، اظهارات مطلع و گزارش ضابطان از این نوع مدارک است. همچنین فیلم، عکس، صوت، پیامک، چت، اسکرین شات و مواردی از این دست دلیل قطعی نیستند. اما می توان آن ها را به عنوان اماره (کمک به علم قاضی) به دادگاه ارائه نمود.

موفق و پیروز باشید.