اگر زوجه باکره از حق حبس خود استفاده می کند می تواند درخواست مهریه و نفقه بدهد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۷۹۰ #32190999

با سلام
اگر زوجه باکره (که از حق حبس استفاده می کند) درخواست مهریه و نفقه (معوقه و جاری) بدهد و برای توقیف اموال و حقوق زوج اقدام کند
۱.آیا می تواند درخواست تعیین تکلیف زندگی مشترک (تهیه مسکن و اثاث البیت) هم بدهد؟اگر پاسخ "بله" است؛ چه زمانی؟
۲.یک چهارم حقوق زوج تا چه زمانی توقیف می ماند؟
۳.زوجه می تواند برای استرداد جهیزیه ای که خودش خریده و فاکتور بنام خودش دارد حکمی بگیرد؟اگر زوج یا خانواده اش برای پس دادن امتناع کنن یا اقلام را به جایی دیگر منتقل کرده باشند چه می شود؟
۴.اگر زوج اموال یا حساب بانکی خود را قبل از دادخواست زوجه منتقل کرده باشد، امکان اثبات صوری بودن معاملات وجود دارد؟
باتشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگرزوجه باکره ازحق حبس استفاده کند ، می تواند درخواست نفقه و مهریه بدهد .
جهیزیه مال دختر است و می تواند استرداد آن را بخواهد .

با سلام
- بله طرح دعوای الزام به تهیه مسکن محدود به زمان نیست. به محض وقوع عقد مرد موظف به تهیه امکانات اولیه شروع زندگیست.
- تازمان تسویه کامل مهریه و یا حصول توافق به نحوی دیگر.
- با تامین دلیل می توانید لیستی از لوازم تهیه کنید تا در زمان مطالبه از تضییع حقوقتان جلوگیری شود.
- با حصول شرایطی می توان اثبات نمود.

تا پرداخت کامل مهریه این مبلغ از حقوق مرد توقیف است،می توانید با حکم دادگاه جهیزیه ی خود را مسترد کنید،حق حبس و نفقه در تعارض است و فقط در صورت تمکین نفقه تعلق می گیرد و تحت شرایطی امکان اثبات صوری بودن معاملات است

با سلام
چنانچه زوجه از حق حبس استفاده کند نفقه هم به وی تعلق میگیرد
اموال و حقوق زوج تا زمان صدور حکم قطعی توقیف میشود البته بایددادخواست تامین خواسته بدهید
جهت جهیزیه هم دادخواست استردادجهیزیه مطرح نمایید در هرصورت زوج ملزم به تحویل دادن جهیزیه به شما میباشند
اگر زوج قبل از درخواست مهریه اموال خودرا انتقال دهد اثبات صوری بودن معاملات سخت میباشد و بستگی دارد به ارائه دلیل محکمه پسند که موجب علم و یقین قاضی شود

اگر زوجه از حق حبس استفاده کند:
۱- نفقه به زوجه تعلق نمی گیرد شامل: تهیه مسکن و... ۲- حقوق زوج تا زمان رای قطعی مهریه توقیف می شود. ۳- زوجه می تواند جهیزیه خود را با ارائه دادخواست به دادگاه مطالبه کند و اگر زوج و خانواده اش امتناع نمایند با ایشان برخورد قانونی خواهد شد. ۴- اگر زوج قبل از دادخواست مهریه کلیه اموال خویش را به انتقال داده باشد زوجه نمی تواند ثابت کند در غیر اینصورت با تامین دلیل می تواند اثبات کند.