قفل را تعویض کرده، آیا بعد از سه چهار ماه میتوانم باز به خانه برگردم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۲۵ #32188639

سلام
بنده حدود چهار سال پیش با خرید یک واحد خانه مسکونی به مبلغ ۳۰۰ میلیون و با انتقال ان به صورت قول نامه به نام خانوم البته به صورت اقسات که ۲۰۰ میلیون از اقسات ان را خودم برداخت و مدارکش نزد خودم میباشد و ۱۰۰ میلونش را نقدا پرداختم منجر به سر گیجه زنم شد و زندگیمان این رو به ان رو شد
من و دو تا دخترم از خانه خارج و حدود سه ماه که خونه پدرم زندگی میکنیم اما تصمیم گرفتم که به هر قیمتی شده برگردم به خونه خودم ولی اون کلید ها را تعویض کرده
سوال اصلی با توجه به شرایط
ایا با شکستن قفل توست بند و وارد شدن بنده به داخل ان خوانه ایشان میتوانند برای من درد سر درست کنند با توجه به اینکه هنوز زن بنده و خانه مشترکه
ممنون میشم راهنمای کنید

مشاوره حقوقی ممانعت از حق
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تعویض قفل درب منزل توسط زوج معمولا به این دلیل انجام می شود که وی بخواهد علیه زن دعوای عدم تمکین ارائه نماید و زن را به عدم تمکین محکوم کرده و نفقه وی را نپردازد ؛ اما همانگونه که اشاره شد ، در صورتی که خود مرد سبب ایجاد عدم تمکین توسط زن بشود و زمینه عدم تمکین وی را فراهم کرده باشد ، دیگر نمی تواند به این دلیل دعوای عدم تمکین اقامه نماید .
لذا در چنین شرایطی در درجه اول ، زوجه می تواند به کلانتری مراجعه نماید و تقاضا نماید که عوض شدن قفل درب خانه توسط مرد صورت جلسه شود . علاوه بر این ، می توان شهودی را هم حاضر نمود و استشهادیه ای مبنی بر تعویض قفل درب منزل توسط مرد تهیه نمود که در این صورت ، دیگر مرد نمی تواند در دادگاه دعوای عدم تمکین زن را اقامه نماید .
پیامدهای عوض کردن قفل درب منزل توسط مرد
در قسمت قبل به بررسی موضوع تعویض قفل درب منزل توسط شوهر پرداخته شد و همانگونه که مطرح شد ، زن می تواند برای مقابله با این امر به کلانتری مراجعه و ثبت صورتجلسه تعویض قفل در منزل را تقاضا نماید .
اما لازم به ذکر است که بر اساس رویه قضایی دادگاه ها عوض کردن قفل در منزل توسط شوهر پیامدهایی را برای وی به همراه خواهد داشت ؛ به این صورت که اگر مرد اقدام به تعویض قفل درب خانه کرده باشد و از این طریق مانع ورود زوجه به منزل شده باشد ، زن می تواند علیه شوهر شکایت کیفری ترک انفاق نماید ؛ چرا که اقدام به عوض کردن قفل درب منزل توسط مرد به معنای آن است که از انفاق ( پرداخت نفقه ) به زن خودداری کرده است .
در این صورت ، اگر دادگاه تعویض قفل درب منزل توسط مرد را احراز کند ، شوهر را به جرم ترک انفاق محکوم می نماید که مجازات جرم ترک انفاق برابر قوانین و مقررات حبس از سه ماه و یک روز تا پنج ماه حبس می باشد . به بیان دیگر ، پیامد تعویض قفل درب منزل توسط مرد آن است که در صورتی که زوجه از وی به جرم ترک انفاق شکایت کند ، مرد به مجازات حبس محکوم خواهد شد