ایشان با علم به رهنی بودن ساختمان با بنده وارد قرار داد شد و واحد مذکور را خرید، آیا شکایت می تواند برای بنده مشکل ایجاد کند؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۱۰ #31942647

سلام

ملکی را خریده و با اخذ وام مشارکت از بانک مسکن اقدام به ساخت نمودم. بعد از ۹۰ درصد پیشرفت، شخصی با ادعای خرید ملک از فروشنده قبلی در تاریخی زودتر، از بنده شکایت کرده و نیم دانگ از شش دانگ سند را باطل نمود. سپس جلوی پرداخت وام را گرفت و کار را متوقف کرد. بعد از آن مجبور شدم بابت رضایت، یک واحد به ایشان بفروشم البته با قید رضایت بابت نیم دانگ. اسناد جدیدی به دستم رسید که ادعای ایشان نسبت به نیم دانگ را باطل می کرد پس اعاده دادرسی دادم که مورد پذیرش قرار گرفت و نوبت اردیبهشت ۹۹ برای رسیدگی منظور شد. ایشان علی رغم انکه می دانست واحد خریداری کرده از بنده با توجه به اعاده دادرسی من بر خواهد گشت واحد مزبور را فروخت سپس از بنده شکایت کیفری نمود که بنده واحد در رهن بانک را به ایشان فروخته ام. ۱۹ بهمن تاریخ حضور ما در بازپرسی است.

ایشان ملک مزبور را فروخته است و دیگر صاحب ملک نمی باشد ایا باز امکان این شکایت را دارد با چه مسندی شکایت کرده؟

مواردی که بنده برای تبرئه باید عنوان بدارم کدامند؟

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
عقد رهن ماهیت دوگانه نسبت به راهن و مرتهن دارد .
علی الاصول خریدار، راهن و مشتری برابر مفاد قرارداد حق واگذاری ، صلح و... را از خود سلب و ساقط نموده لذا انتقال بیع فضولی و صرفا با جلب رضایت مرتهن اثر ثانونی خواهد داشت.
در ارتباط با اعاده دادرسی با ارائه مدارک و صدور رای بنفع شما ، بیع بعدی فاسد و برابر قانون اثری در تملک ندارد
لذا با استناد به دلایل مالکیت، دادنامه های صادره و اعاده دادرسی شما می توانید با اجرای حکم تخلیه متصرف را از دادگاه درخواست نمائید، بدیهی است خریدار اخیر بر اساس قاعده غرر می بایست اقدام کنند.