چرا در بین عقود معوض فقط در عقد صرف حق حبس وجود ندارد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۹۳ #31938613

بقیه عقود معوضی هم شرط صحتشون قبض هست پس چرا در بین عقود معوض فقط در عقد صرف حق حبس وجود ندارد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
به دلیل اینکه به محض ایجاد عقد بین متعاملین ، قبض و اقباض فی المجلس انجام میگیرد

باسلام بدلیل اینکه بیع صرف بین طرفین باقبض واقباض ثمن و مثمن صورت میگیرید درصورت جدا شدن طرفین معامله باطل می باشدبه این جهت دربیع صرف حبس موضوعیت ندارد

به علت اینکه یکی از شرایط صحت وقوع عقد صرف قبض و اقباض آن می باشد

با سلام حق حبس هم نتیجه قرارداد و توافق طرفین است از این رو دو طرف می توانند توافق کنند که هیچ کدام از آنها از این حق برخوردار نشوند . پس اگر دو طرف قرارداد به طور صریح یا ضمنی ، حق حبس را از خود سلب کنند ، هیچ کدام از دو طرف قرارداد نمی تواند اجرای تعهدش را موکول به اجرای تعهد از طرف مقابل کند . بنابراین یکی از مواردی که حق حبس از بین می رود ، توافق طرفین در نداشتن حق حبس است .

باسلام چون بیع صرف بین طرفین باقبض واقباض ثمن ومثمن کالا انجام میگیرید وباید بصورت نقددرمحل معامله ودرصورت جدا شدن طرفین معامله ازیکدیگر اعتبار نداشته وباطل است وبه همین دلیل دربیع صرف حبس موضوعیت قانونی ندارد.