ادعای او مبنی بر امانی بودن با توجه به این که کارمند من بوده و سندی جز سفته مبنی بر دین او وجود ندارد اعتباری دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۸۲ #31747519

سلام
بنده به یکی از کارمند های خود پولی قرض دادم و متاسفانه پرداخت پول نقدی بوده است و شاهدی وجود ندارد. به عنوان ضمانت بازپرداخت از او سفته گرفته ام که شرح ظاهر سفته به صورت زیر می باشد
سفته نام متعهد کد ملی، مبلغ نشانی متعهد و امضا و اثر انگشت دارد که با دستخط متعهد پر شده است ولی تاریخ صدور و سررسید و حواله کرد و محل پرداخت آن سفید است همچنین متعهد پشت سفته با دستخط خود نوشته است که این سفته ها به ازای ده میلیون تومان قرض الحسنه می باشد و امضا و اثر انگشت زده است.
حال یک دفعه کار خود را ترک کرد و فردای آن روز برای من اظهار نامه فرستاده که سفته ها بابت حسن انجام کار بوده است و من نیز چند روز بعد اظهار نامه برایش فرستادم که سفته ها بابت ضمانت بازپرداخت است و شماره سفته ها را داخل اظهارنامه قید کردم
حال می خواستم ببینم اگر قسمت های سفید سفته مخصوصا تاریخ صدور با دستخطی غیر از متعهد پر شود آیا جعل است و یا باعث می شود تبدیل به یک سند عادی شود؟
و با توجه به به اظهار نامه ای که داده ام می توانم سفته را به غیر بدهم و بگویم فرد غیره خودش بخش های سفید را پر کند و او سفته را واخواست کند؟
از طولانی شدن شرح ما وقع و پرسش ها پوزش می طلبم با تشکر از پاسخ شما وکلای گرامی

مشاوره حقوقی سفته
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به پشت نویسی سفته ها جرم خیانت در امانت متصور نیست لذا می توانید دادخواست مطالبه وجه سفته ها را مطرح نمایید

با سلام
اولا به دلیل اینکه سفته ها پشت نویسی مبنی بر در ازای مبلغی و به امضای متعهد رسیده ، دیگر متعهد نمیتواند ادعای امانی یا سفید امضا بودن را مطرح نماید .
دوما چون متعهد و ادرس و تمامی موارد قید شده لذا با قید تاریخ توسط شما ، خیانت در امانت یا جعل محسوب نمیشود
سوما شما میتوانید با ارسال اظهارنامه ای متعهد را با استناد به سفته های ارایه شده ملزم نمایید بالفرض تا ۱۰ روز بعد از رویت اظهارنامه اقدام به پرداخت وجه سفته و سپس استرداد لاشه ی سفته ها نماید در غیر اینصورت سفته ها را به اجرا خواهید گذاشت .

سفته یا چک اگه تاریخ نداشته باشد در مقام سند عادی تلقی میشود اگه پشت سفته ظهر نویسی شده بابت ضمانت پرداخت نوشته باید دادخواست مطالبه وج طرح کنید
در صورتی که امضای شخص وجود دارد بابت حسن انجام کار پشت سفته ظهر نویسی نشده بازم قابل طرح دعوا هست