معرفی خریداری که بعدا مشخص شده کلاهبردار بوده چه مجازاتی دارد؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۴۲ #31583430

سال گذشته در سایت دیوار با شخصی آشنا شدم که خود را خریدار و صادر کننده پسته به کشور عراق معرفی کرد و قرار شد من براش بار پیدا کنم که نقدی تسویه کند و من ایشون رو به فروشنده ای معرفی کردم و قرار شد معامله کنند و من توافقی از دوطرف کمیسیون بگیرم
ولی چون خریدار قیمت بالا داده بود و قرار بود بار رو شهر خریدار تحویل بده فروشنده گفت میترسم و من این رو به خریدار گفتم (خودمم شک کردم) ولی بعدش خریدار عکس از مغازه اش فرستاد که نام و همه شماره هاش روی اون بود خیالم راحت شد و خریدار گفت ما مغازه داریم و من به فروشنده اعلام کردم ولی میگفت میترسم چند روز بعد که به خریدار زنگ زدم تا بار جدیدی معرفی کنم گفت قراره با همون بنده خدا معامله کنند و من هم به خریدار گفتم من که طرف نمیشناسم کمیسیون من رو شما بگیرید گفت نه نمیشه که گفتم خب پس پای معامله به من زنگ بزنید گفت باشه و گفت با کمیسیون من شریک بشه من هم قبول کردم بار رو برده تحویل داده به منم زنگ نزد روز معامله و بار رو تحویل داده و بعد دو روز چک گرفته و هیچکدوم وصول نشده من نه پای معامله بودم نه چک دادم نه ضمانت کردم و کمیسیونی بهم رسید حالا وکیلش میگه موکل من رو امیدوار کردین اما دروغ میگ
در ضمن کسی که چک ها رو آورده و صاحب چک و کسی که ضمانت کرده رو هم دستگیر کردن
و من غیابی رای مشارکت برام صادر شده اما وکیلم واخواهی نزده؟
نتیجه کار من چی میشه؟
من اصلا تا قبل از اون آگهی با خریدار در ارتباط نبودم و بعد از اون هم هیچی حرفی جز انجام معامله رد و بدل نشده

مشاوره حقوقی کلاهبرداری
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ، شما هیچ مسئولیتی نخواهید داشت ، مطابق قانون تجارت شخص دلال که برای طرف مقابل شخصی را پیدا میکنه برای معامله ، مسئولیتی نداره مگر اینکه طرف معامله را ضمانت کرده باشه یا در معامله سهیم باشه و به طرف مقابل نگفته باشه ، مشمول مشارکت هم نمیشید مگر آنکه با عنصر تبانی قبل از وقوع جرم اثبات بشه و یا شما هم زمان با خریدار در جرم کلاهبرداری مداخله داشته باشید ، باید تبانی محرز بشه ، حتماااا وکیل بگیرید تا بی جهت و با دفاع نا مناسب مجرم شناخته نشوید و مجازات نا عادلانه براتون اجرا نشه