با کسی که حاضر نیست وکالتش را پس بدهد چه باید بکنیم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۰۵ #31233570

ما برای مقداری پول به شخصی وکالت بلاعضل دادیم در حال حاضر قصد داریم پول طرف مقابل را پس بدیم اما حاضر نیست بیاد و وکالت خودش را پس بدهد چه کار باید کرد؟

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وکالت بلا عزل باطل نمی شود
مگر در شرایطی مانند
فوت
حجر
جنون
ک اثبات در دادگاه

اگر چنانچه وکیل خلاف مورد وکالت و بدون درنظرگرفتن مصلحت شما اقدام می کندشما می توانید دادخواست عزل وکیل را مطرح نمایید
متاسفانه جز به فوت و حجر طرفین، امکان ابطال وکالت یا رجوع از آن میسر نیست

وکالت بلا عزل باطل نمی شود مگر با فوت جنون و جحر طرفین یا از طریق اثبات موضوع در دادگاه مبنی بر عدم رعایت مصلحت موکل.

با سلام

اینگونه که من متوجه شدم و از کلامتان بر می آید شما می خواهید متعلق وکالت را خود انجام دهید که مورد وکالت در این خصوص پس دادن مقداری پول بوده ، با این اوصاف موردی برای نگرانی وجود ندارد چرا که طبق ماده ۶۸۳ قانون مدنی هرگاه موکل عملی را که مورد وکالت است خود انجام دهد ، وکالت منفسخ می شود .

بنابراین پول را پس دهید و رسید هم اخذ نمایید و با ادله خود که همان رسید و کالتنامه می باشد به دادگاه مراجعه و درخواست ابطال سند وکالتنامه را بنمایید.

سلام
همانطور که از اسم بلاعزل معلوم ابطال آن توسط موکل کار سختی هست که با فوت و یا محجوریت یا اینکه عدم رعایت مصلحت و اثبات آن در دادگاه امکان پذیر هست

با سلام
طبق ماده ۶۷۸ قانون مدنی هرگاه وکیل یا موکل محجور شوند یا فوت کنند، وکالت منتفی می شود. و همچنین موکل می‌تواند هر وقت بخواهد وکیل را عزل کند، مگر عدم عزل ضمن عقد لازمی شرط شده باشد.
در صورتی که در وکالت نامه بلاعزل، حق ضم امین یا وکیل از شما سلب نشده باشد، می‌توانید با مراجعه به دفتر اسناد رسمی محل تنظیم وکالت نامه اصلی، شخص دیگری را به عنوان امین یا وکیل دوم معرفی و این موضوع را صریحا قید کنید که وکیل اول باید قبل از هر اقدامی موافقت امین یا وکیل دوم را جلب کند.
علاوه بر این، مفاد سند دوم را در مورد ضم امین یا وکیل سریعا به وسیله اظهارنامه به وکیل اول ابلاغ کنید. ( دفاتر اسناد رسمی در صورت خودداری از اقدام در این مورد مرتکب تخلف شده و مسئول جبران خسارات خواهند بود. )
موفق باشید

با سلام
اگر وکیل خلاف مورد وکالت و بدون درنظرگرفتن مصلحت شما عمل می کند، می توانید دادخواست عزل وکیل را مطرح نمایید وگرنه جز به فوت و حجر طرفین، امکان ابطال وکالت یا رجوع از آن میسور نیست