تغییر نام خانوادگی چه مدارکی نیاز دارد؟

پرسیده شده
۱۵ پاسخ ۲۴۸ #31108133

با سلام برای تغییر نام خانوادگی به نام خانوادگی مادر باید چه مدارکی را به ثبت احوال ارائه دهم؟ من مادرم فوت کرده و اصل شناسنامه را ندارم ممنون میشم راهنماییم کنید
با تشکر🙏🙏

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۱۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در این خصوص به اداره ثبت مراجعه کنید و اینکه تغییر نام خانوادگی فقط یکبار میسر می‌باشد.

تغییر نام خانوادگی 👇👇👇👇👇
مواد ۴۰ , ۴۱ و ۴۲ قانون ثبت احوال و ماده ۹۹۷ قانون مدنی
بموجب ماده ۹۹۷ قانون مدنی هر شخص باید دارای نام خانوادگی باشد. بموجب ماده ۴۰ قانون ثبت احوال تغییر نام خانوادگی اشخاص منحصرا با تصویب سازمان ثبت احوال کشور خواهد بود. برابر تبصره ماده ۴۱ قانون ثبت احوال, نام خانوادگی فرزند همان نام خانوادگی پدر می باشد,اگرچه شناسنامه فرزند در قلمرو اداره ثبت احوال دیگری صادر گردد و مطابق ماده ۴۲ زوجه می‌تواند از نام خانوادگی زوج استفاده نماید
نکته بسیار مهم 👇👇👇
دارنده حق تقدم نام خانوادگی کسی است که برای اولین بار در قلمرو هر اداره ثبت احوال مستقل نام خانوادگی خاصی بنام او در دفاتر نام خانوادگی ثبت و مختص او شناخته شده باشد. حق تقدم نام خانوادگی پس از فوت دارندگان آن به ورثه قانونی او منتقل می شود ، دارنده حق تقدم نام خانوادگی یا وارث قانونی او بالاتفاق می توانند اجازه استفاده از نام خانوادگی خود را به اشخاص دیگر مشروط به آنکه محل صدور شناسنامه آنان یکی باشد بدهند . ضمنا دارنده حق تقدم و یا هر یک از وراث می توانند شخصی که بدون اجازه نام خانوادگی او را اختیار کرده مورد اعتراض قرار داده و تغییر نام خانوادگی او را از دادگاه بخواهند

درود بر شما
۱-تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام خانوادگی
۲- ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر از کلیه صفحات آن
۳- فیش بانکی به مبلغ ۵۰۰۰۰ ریال نزد هر یک از شعب بانک ملی ایران بنام سازمان ثبت احوال کشور ـ این فیش پس از تصویب نام خانوادگی جدیداخذ خواهد شد
۴- ارائه اجازه نامه تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی یا نزد مسئول نام خانوادگی اداره ثبت احوال محل سکونت متقاضی, از پدر یا جد پدری برای فرزندان کبیر که بخواهند از نام خانوادگی هر یک از آنها استفاده نمایند.

از اداره ثبت استعلام بفرمایید.

برای اطلاع بیشتر به ثبت احوال مراجعه نمایید

با سلام و ادب
اداره ثبت احوال در این خصوص بهتر راهنمایی خواهند کرد.

تقاضانامه کتبی و مدارک شناسایی شما و همچنین مدارک شناسایی احدی از بستگان درجه ۱ که نام خانوادگی مادر را دارند نیز ضمیمه و به ثبت احوال منطقه مراجعه نمایید.