خانه ارثی را بدون امضای سایر وراث اجاره داده اند و مستاجر نیز انتظارات نامعقول دارد، چگونه قرارداد را فسخ نماییم؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۳۷۷ #30410480

با سلام و احترام.
یک خانه ویلایی به اسم مادر مرحومان هست که طبق حصر وراثت ۲/۳ من و ۲/۳ خواهرم و ۱/۴ پدرم در آن سهم داریم. پدر من به دلیل تصادف قدرت و توانایی تصمیم گیری را ندارند و پدر بزرگم قیم ایشان است. ما میخواهیم خانه رو بفروشیم چون به پول آن شدیدا احتیاج داریم و وراث همه راضی هستند. اما زن بابام اصرار داشت که تا زمانی که مشتری پیدا بشه خانه مادرمان اجاره داده بشه ما هم به یک شرط قبول کردیم که به مستاجری که میخواد بیاد گفته بشه که ما قصد فروش داریم و هر زمان که مشتری پیدا شد باید مستاجر خانه رو تخلیه کنه و تاکید کردیم که در برگه اجاره نامه هم این شرط قید بشه. زن بابام این کار رو به برادر زن داداشش سپرده و اون آقا، مستاجری رو پیدا کرده و بدون اینکه شرط ما رو به مستاجر اعلام کنه و در برگه اجاره نامه شرط ما ذکر بشه قرارداد رو تنظیم کرده و به پدرم گفتن این برگه رو امضا کن و پدرم ندانسته و نخوانده امضا کرده در حالی که من و خواهرم از چنین قراردادی بی خبر بودیم، و پس از یک ماه که دنبال مشتری می گشتیم متوجه شدیم که اجاره نامه بدون شرط ما نوشته شده و مستاجر داره داخل خونه مادرم زندگی میکنه. و به هیچ عنوان اجازه نمیده که ما خونه رو به مشتری نشون بدیم و در رو باز نمیکنه. از طرفی خانه دچار رطوبته و با اینکه قبل از اومدن مستاجر تعمیراتی رو برای درست شدن رطوبت انجام داده بودیم اما متاسفانه بی فایده بوده و مستاجر گفته باید رطوبت خونه رو برام کاملا برطرف کنید وگرنه اگه وسایلم خراب بشه ازتون خسارت میگیرم. ما گفتیم خودمون احتیاج به پول داریم که می خواییم خونه رو بفروشیم و نمیتونیم هزینه کنیم برای تعمیر خونه. پس برای اینکه وسایل شما هم خراب نشه شما برید یه جای دیگه. مستاجر قبول نکرد. و خودش دو میلیون خرج کرده و الان سه ماهه به خاطر خرج کردنش کرایه ماهی ۷۰۰ تومن رو نمیده. و باز هم میخواد خودش خرج کنه در حالی که ما راضی نیستیم. الان هم نه تنها مشتری هارو راه نمیده که خونه رو ببینن حتی ما رو که صاحب ملک هستیم هم راه نمیده و در رو برامون باز نمیکنه و میگه برید یکسال دیگه بیایید تا در رو باز کنم براتون! و اگه میخوایین من از این جا بلند بشم باید ۵۰ میلیون به من بدید تا برم. رطوبت هم باید درست کنید وگرنه خسارت وسایلی که خراب خواهد شد رو ازتون میگیرم! مشتری ای که قصد خرید رو داره حتی قبول کرده پس از دیدن خونه، و در صورتی که موافق بود، معامله رو انجام بده و مستاجر رو تا پایان قراردادش نگه داره و در واقع مشتری، صابخونه ی جدید مستاجر خواهد شد. اما مستاجر قبول نمیکنه که حتی صابخونه اش عوض بشه و به هیچ عنوان در رو برامون باز نمیکنه. ما هم ناچاریم خونه رو بفروشیم و نمیتونیم تا پایان شهریور سال بعد (اتمام قرارداد) صبر کنیم.
احتراما تقاضا دارم راهنمایی بفرمایید که ما از لحاظ قانونی چه اقدامی میتوانیم انجام بدیم؟ آیا میشه این معامله رو فسخ کرد؟ و یا کلا مستاجر رو بیرون کرد؟ اصلا این اجاره نامه بدون امضای دو وارث اصلی دارای اعتبار هست؟
عذر میخوام که طولانی نوشتم.
با تشکر و سپاس

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتی که کتابا رضایت خود در خصوص استفاده از ملک را اعلام نکرده باشید با توجه به اینکه ایشان بدون رضایت شما از ملک استفاده می کند می توانید نسبت به خلع ید ایشان اقدام کرده و اجرت المثل ایام تصرف را نیز از ایشان مطالبه نمایید.