این جملات توهین و افترا محسوب می‌شود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۵۲۰ #30334530

با سلام
با همسرم اختلاف پیدا کردم، ایشون و پدرشون اخیرا در متن دادخواست و شکوائیه‌ هاشون به بنده اتهام واهی و افترا و تهمت میزنن، آیا میتونم علیه آنها اقامه دعوا کنم؟
۱_((... با توجه به اینکه نامبرده سابقه اعتیاد به مواد مخدر دارد جابجایی اموال از او دور از انتظار نیست ... )) اینکه بنده سابقه اعتیاد دارم مربوط به ۹ سال پیش و بنده ۵ سال هست ازدواج کردم، البته خانواده همسرم رو مطلع کردیم در این مورد، در حد اعتیادم نبوده و فقط از ترس اینکه دچار اعتیاد بشم خودم داوطلبانه چند ماهی به مرکز مشاوره مراجعه کردم، مرکزی که الان وجود خارجی هم نداره
۲_ ((...و اینکه خوانده در حال عادی خویش نیست و هر آن احتمال اینکه اثباب و اثاثیه و جهازیه را تخریب نماید یا بفروشد...)) والله مامور شاهده اومدن زدن شکوندن تخریب کردن بنده تعمیرم کردم، قبل اختلافم که خانوم ۲۰ بار کل خونه زندگی رو شکونده از اول خریدم(مصرف قرص اعصاب فیلم و مدارک پزشکی حتی حضور فوریت پزشکی هم موجوده)
۳_ ((... عدم مسعولیت از سوی خوانده نسبت به امورات خانواده و وجود سوابق متعددی در عناوین مختلف که ایشان را جزو مجرمین خطرناک قلمداد می‌نماید...)) بنده یک مورد از ناچاری قانع نبودن همین خانوم سابقه حمل کالای ممنوعه، رسیور، داشتم سال ۹۶ که ۷ ماه حبس بود و عدم سوء پیشینه کیفری برام صادر شده، الانم سر همین که دیگه مثل قبل نمیتونه ولخرجی کنه گذاشته رفته سابقه ۴۸ موردم خودکشی تو یک سال اخیر رو داره که مدارکش موجوده
۴_ ((... ۵ سال بصورت مفت و مجانی محل سکونتت را داده‌ام...)) پدرشون صاحب منزل مسکونی ما هستن توی دوتا اظهارنامه اینارو گفته درحالی که در پاسخ هردو بنده تشکر کردم و گفتم ایشون مالک هستن و بنده مستاجر در قبال هزینه‌های تعمیرات طبق فلان مدارک (البته قول‌نامه دستی هم داشتیم که با خودشون بردن)
۵_((... شما کذاب و دروغگو هستین و نیتتون فریب مراجع قضایی جهت رسیدن به سوء نیت ...)) هرچی که کار خودشون میندازن گردن من بدبخت
قبلا مشاوره گرفتم در این مورد و پاسخ دادین که ممنونم؛ پدر خانومم بعد از اختلاف با ادعای مالک بودن قفل در ورودی رو میشکونن میان داخل طلا جواهرات مدارک قولنامه و ... رو جمع میکنن و قفل درو عوض کرده و میرن بعد از ۲ هفته میان میبینن بنده وارد خونه شدم شاکی میشن که ملک شخصی ایشون لوازمی هم که بردن مال خودشون بوده چون بنده توانایی تهیه اونارو ندارم و نداشتم چون شکایت سرقت کرده بودم !!! الان خودشونو به هر دری میزنن تا بنده رو متصرف نشون بدن و اموال برده شده رو جعل در داخل جهازنامه کردن و توقیف جهاز گرفتن با ۴ دادخواست استرداد درحال بررسی

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
افترا محسوب نمی‌شود

موارد عنوان شده از مصادیق افترا محسوب نمی شود بلکه به عنوان توهین قابل تعقیب خواهد بود

افترا یعنی نسبت دادن صریح عمل مجرمانه برخلاف حقیقت و مشروط براینکه صحت عمل مجرمانه نسبت داده شود درنزد مراجع قضایی ثابت نشود.
با توجه به اظهارات شما می تواند توهین محسوب گردد

با سلام
در مورد افترا یقینا پسخ شما منفی است
در مورد توهین ، بررسی مصداقی و ااحراز توهین در اختیار مقام قضایی است که با بررسی جامع امکان اتخاذ تصمیم وجود خواهد داشت .

درود
مواردی که بیان نمودید توهین و افترا نمی باشد.

هرگونه افترا یعنی دروغ بستن ،بهتان زدن ، یعنی نسبت دادن صریح عمل مجرمانه برخلاف حقیقت و واقع به شخص یا اشخاص معین با یکی از روش های مذگور در قانون مشروط براینکه صحت عمل مجرمانه نسبت داده شود ودرنزد مراجع قضایی ثابت نشود
بنابراین با توجه به اظهارات شما بله توهین محسوب می گردد