کارفرما میتواند یک ماه بعد از اطلاع به کارگر قرارداد کار را فسخ نماید؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۲۷ #29933894

با سلام
به عنوان کارفرما اگر در متن قرارداد کار، مدت معین نوشته شود، طرفین میتوانند با یک ماه قبل از فسخ قرارداد به یکدیگر اطلاع دهند؟
کارفرما میتواند یک ماه بعد از اطلاع به کارگر قرارداد کار را فسخ نماید؟
هر چند مثلا ۳ ماه از قرارداد باقی مانده باشد.
لطفا راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی اداره کار
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

 قرارداد کار برای مدت موقت یا برای انجام کاری معین منعقد شده باشد، هیچ‌یک از طرفین به تنهایی حق فسخ آن را ندارد، اما چنانچه کارگر آیین‌نامه‌های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض کند، کارفرما می‌تواند قرارداد کار را فسخ کند

خیر. قرارداد کار موقت قابل فسخ نیست

سلام دوست عزیز
قانون کار فعلی اختیار خاتمه دادن یک جانبه (فسخ) از سوی کار فرمای یا به نوعی اخراج را از کارفرما سلب نموده است، و کارفرما فقط در شرایط خاص می تواند نسبت به برهم زدن قرارداد آن هم با ارائه دلیل موجه به شورای اسلامی کار نسبت به اخراج کارگر اقدام نماید.
برابر قانون: هر گاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی ، نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان «حق سنوات» به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید .
در واحدهایی که فاقد شورای اسلامی کار هستند نظر مثبت انجمن صنفی لازم است . در هر مورد از موارد یاد شده اگر مساله با توافق حل نشد به هیات تشخیص ارجاع و در صورت عدم حل اختلاف از طریق هیات حل اختلاف رسیدگی و اقدام خواهد شد . در مدت رسیدگی مراجع حل اختلاف ، قرارداد کار به حالت تعلیق در می آید .
تبصره ۱- کارگاه هایی که مشمول قانون شورای اسلامی کار نبوده و یا شورای اسلامی کار و یا انجمن صنفی در آن تشکیل نگردیده باشد یا فاقد نماینده کارگر باشند اعلام نظر مثبت هیات تشخیص (موضوع ماده (۱۵۸) این قانون) در فسخ قرارداد کار الزامی است .
پس شما فقط در فرض اثبات قصور کارگر و عدم رعایت ضوابط انضباطی توسط کارگر آن هم پس ازتذکرات کتبی این نقض می توانید عذر او را از مرجع مربوطه بخواهید.

سلام باید متن قرارداد و شرایط آن مطالعه گردد .