مراحل گرفتن ارث چیست؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۵۷ #29236997

سلام و خسته نباشید خدمت وکلای محترم
پس از فوت پدر و پدر بزرگم مادرم قیم من و خواهرم شد و سهم ارث ما را به کمک یک وکیل گرفتند و یک خانه خریدند و سپس آن را فروخته و منزل دیگری به نام خودشان خریدند.
خواهش میکنم راهنماییم کنید که چجوری سهم ارثمو بگیزم. پدر و مادرم قبل از فوت پدرم از هم جدا شدند و من که پسر آن ها هستم تمام عمرم کار کردم و خرج خانواده دادم و اکنون مادرم میخواهد خانه را به دامادش بدهد.
خواهش میکنم راهنماییم کنید چجوری شکایتمو شروع کنم؟
مراحلش به چه صورت هست. و من چجوری میتونم حقمو بگیرم؟
لطفا لطفا مراحل ثبت شکایت رو ‌بگید بهم. من دادسرای حکیمیه هم رفتم ولی میگن که شما پرونده ای اینجا نداشتید در حالیکه منطقه ی ۴ بودیم همیشه.
تو رو خدا منم جای برادرتون، راهنماییم کنید.

مشاوره حقوقی ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما با اخذ گواهی فوت پدر از ثبت احوال و نیز اخذ برگه انحصار وراثت از شورای حل اختلاف ( در صورت عدم وجود انحصار وراثت ) با اقامه دعوی علیه مادر خویش مبنی بر مطالبه سهم الارث خویش اقدام قانونی نمایید .

همانطور که می دانید هر یک از وراث سهم الارث مشخصی دارند که برای تصرف در آن نیاز است نا انحصار وراثت صورت گیرد. انحصار وراثت از طریق شورای حل اختلاف صورت می گیرد که معمولا شعبه محل سکونت فرد متوفی است. شورای حل اختلاف با صدور گواهی انحصار وراثت این موضوع را اثبات می کند.
لازم است که برای رسیدگی به مسئله انحصار وراثت با انتشار آگهی حصر وراثت از افراد می خواهند تا اگر وصیت نامه را از وی در اختیار دارند به مراجع ذی صلاح رسیدگی کنند. همچنین در صورتی که افرادی از متوفی طلب یا بدهی دارند باید به مراجع قضایی مراجعه کرده و اطلاعات را ارائه دهند.
نحوه دریافت گواهی انحصار وراثت
در ابتدا برای دریافت گواهی انحصار وراثت به اداره ثبت احوال باید مراجعه کرد تا موضوع فوت ثبت کامپیوتری شود که در ادامه با باطل شدن شناسنامه فرد فوت شده گواهی فوت برای وی صادر می شود. پس از صدور گواهی تمامی اموال به صورت قهری به ورثه منتقل می شود که ورثه به منظور تعیین سهم خود به دادگاه مراجعه کرده و گواهی انحصار وراثت را دریافت می کنند.
برخی از دعاوی منجر به اعتراض یکی از ورثه نسبت به سهم الارث باشد،این مورد ممکن است به دلیل ثبت نشدن شخصی در گواهی انحصار وراثت اتفاق افتد که در این صورت فرد می تواند با کمک یک وکیل ارث اقدام به شکایت کند