آیا در قوانین ادله ای بر اینکه دفاتر اسناد رسمی ملزم به صدور گواهی عدم حضور میباشند، وجود دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۸۰ #29115008

سلام و عرض ادب خدمت حقوقدان بزرگوار..
اگر وجود دارد لطفا ادله قانونی را ارائه نمایید و اگر وجود ندارد باید چه کرد؟

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در صورتی که موعد مقرر در قرارداد خرید شما منقضی شده باشد دفترخانه تکلیفی به صدور گواهی عدم حضور ندارد
اما چنانچه موعد مذکور که برای انتقال مقرر شده است هنوز نرسیده است شما می توانید در دفترخانه اسناد رسمی حاضر شده و کپی از قرارداد خود ارائه کنید و نیز چنانچه وجهی بابت انتقال بدهکارید آن را به صورت چک تضمین شده به دفترخانه ارائه نمایید دفترخانه بر اساس بخشنامه های ثبتی به تقاضای شما مکلف به صدور گواهی می باشند
بدیهی است چنانچه مدت منقضی شده است شما فقط از طریق اظهار ارسال اظهارنامه برای فروشنده می توانید او را به حضور در دفتر خانه در تاریخ معینی دعوت نمایید ولی باز هم دفترخانه گواهی صادر نمی نمایند و تکلیفی در این مورد ندارند

سلام. برای دفترخانه ها صدور گواهی عدم حضور الزامی نیست مطابق بند۸۹ بخشنامه های ثبتی: ب: در مواردی که طرفین قولنامه عادی یا مدارک دیگری میان خود شرط کرده باشند که در موعد معین سند معامله آنان در دفترخانه مشخص ثبت شود چنانچه سند موضوع قولنامه در موعد مقرر در آن دفتر به ثبت نرسد به درخواست کتبی ذینفع به صدور گواهی از طرف سردفتر در زمینه علت عدم انجام معامله در نمونهای که به ضمیمه این بخشنامه صادر میشود بلامانع خواهد بود.
راهکار اول این است که از تامین دلیل استفاده کنید مبنی بر عدم حضور طرف مقابل‌. دوم اینکه از دفترخانه تقاضای کتبی کنید که نامه شما مبنی بر امادگی شما در ان روز و مدارک لازم در دفتر ثبت مراسلات دفترخانه ثبت که بعدا استعلام مراجع قضایی آسان گردد. اگر دفترخانه حاضر به هیچگونه همکاری نشد، استشهادیه ای تنظیم و به امضای حداقل دونفر که قبلا با خود به دفترخانه ببرید ، می رسانید و ترجیحا سردفتر گواهی کند.

با سلام
در چند سال اخیر با الکترونیکی شدن اقدامات ثبتی در دفاتر اسناد رسمی، امروزه شاهد آن هستیم که گواهی عدم حضور نیز بر اساس یک تیپ و متن واحدی که در سامانه اینترنتی سازمان ثبت تعریف شده است صادر می شود. اما قانونا متن و نوشته رسمی برای صدور گواهی عدم حضور در دفترخانه در هیچ یک از قوانین جاری و موضوعه ایران اعم از قانون ثبت یا قانون مدنی دیده نمی شود.
حتی صدور گواهی عدم حضور در دفترخانه به صورت پرینتی از سوی دفاتر اسناد رسمی فاقد الزام قانونی است