حکم عدم تمکین همان حکم نشوز است یا باید اقدامی انجام شود؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۹۱ #28945310

با سلام، من و زوجه سال ۹۷ عقد کردیم، مراسم عروسی برگزار نشده و زوجه باکره نیست. در سال ۱۴۰۰ به اختلاف خوردیم، زوجه ابتدا مهریه را اجرا گذاشته بعد نفقه که هر دو تعیین تکلیف شدند و اقساط تعیین شده. یک‌بار هم دادخواست طلاق داده که رد شده است. الان مجددا دادخواست طلاق داده که بنده ایشان را از سال ۹۷ بلاتکلیف گذاشتم، در حالی که از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ اختلافی نداشتیم و برگزار نشدن مراسم عروسی به دلیل این بوده که من سرباز بودم و زوجه هم در حال تهیه جهیزیه که رسم بوده. از سال ۱۴۰۰ که به اختلاف خوردیم هم من دوبار اظهارنامه دادم و دوبار شکایت تمکین کردم که دومی به نتیجه رسیده و رای الزام به تمکین زوجه صادر و قطعی شده است. حتی یک‌بار هم اظهارنامه دعوت به برگزاری مراسم عروسی دادم که پاسخ نداده. آیا این حکم عدم تمکینی که بنده دارم، در واقع نشوز زوجه ثابت شده است یا باید اقدام دیگری هم انجام می‌دادم؟ اگر اقدام دیگری هم بعد از قطعی شدن حکم الزام به تمکین لازم بوده که انجام دهم و اکنون انجام ندادم، می‌تواند دلیلی برای حق طلاق زوجه باشد و بتواند بدون رضایت من طلاق بگیرد؟ گواهی نشوز همان حکم قطعی عدم تمکین است؟

مشاوره حقوقی خانواده
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام خیر عدم تمکین و نشوز تفاوت دارند و در صورت اثبات عدم تکمین میتوانید درخواست صدور گواهی نشوز کنید.

بین نشوز و رای تمکین تفاوت است و با اثبات عدم تمکین ایشان میتوانید درخواست صدور گواهی نشوز نمایید.

با سلام
خیر رای الزام به تمکین متفاوت از گواهی نشوز می باشد، پس از صدور اجراییه و عدم اقدام لازم از جانب زوجه مبنی بر تمکین، با طی نمودن روال اجرای احکام می توان این گواهی را دریافت نمود.

با سلام و احترام
پس از صدور رای به نفع مرد و قطعیت دادنامه ؛ شوهر میبایست در خواست صدور اجرائیه نماید. پس از ابلاغ اجرائیه به زوجه و گذشت موعد ده روزه برای اجرای دادنامه اگر زوجه در موعد مقرر برای تمکین اعلام آمادگی ننماید مرد بایستی مقدمات تمکین از جمله مسکن مناسب که در شان زوجه باشد همراه با اثاث البیت تجهیز نماید.
سپس با تشکیل پرونده اجرایی و بررسی مددکار از مسکن و… مددکار گزارش مینماید که مسکن و مقدمات زندگی برای تمکین زوجه مهیا میباشد. چنانچه زوجه در این مرحله تمکین ننماید زوج می تواند از دادگاه تقاضای صدور گواهی نشوز نماید.

با سلام تحیات وافره

بایستی عارض گردم ، آرای دادگاه با دو عنوان اعلامی و تاسیسی صادر می گردد ، رای الزام به تمکین در زمره آرای اعلامی است یعنی اینکه به ایشان اعلام شده که می بایست تمکین نمایند، تا این مرحله که فرمودید حکم الزام به تمکین همان حکم نشوز است؟ پاسخ منفی است ، ناشزه بودن زوجه پس از اجرای حکم توسط مرجع اجرای احکام مطابق صورت جلسه عدم حضور زوجه در منزل تعیینی زوج تحقق پیدا می کند ،بحث بعدی گرفتن جشن عروسی باتوجه به اینکه دوشیزه نیستند منتفی است ، زیرا ایشان مطابق قاعده اقدام عمل نموده و به نوعی خودشان با رضای خودشان نه تنها امر مزبور را منتفی نموده اند بله حق حبس خویش را از بین برده اند، اینکه حضرتعالی موفق به اخذ حکم الزام به تمکین شده اید بر همین اساس بوده، از این رو با توجه به اینکه حکم الزام به تمکین شما قطعیت یافته ، شما می توانید تقاضای صدور اجراییه را با پیوست اجاره نامه منزل مسکونی و تعیینی به شعبه بدوی ارائه دهید، شعبه پس از دریافت تقاضای شما و صدور اجراییه امر مزبور را به همسرتان ابلاغ می نماید ، ایشان مکلفند ظرف ۱۰ روز به منزل اعلامی مراجعه نمایند در صورت عدم مراجعه بازهم به شعبه مراجعه و تقاضای تشکیل پرونده اجرای دهید حال واحد اجرا اقدامات و تشریفات لازم را به جهت بازگرداندن همرستان را انجام خواهد داد و اینبار مددکار یا نماینده اجرا از ایشان دعوت می کنند تا به منزل تعیینی توسط شما مراجعه نمایند در صورت استنکاف از این امر موضوع صورتجلسه و به شعبه اعلام می گردد در این مرحله ناشزه بودن همسر شما ثابت می گردد، که این امر تبعاتی در بر دارد ازقبیل عدم استحقاق نفقه، و در صورت طلاق از سمت شما ایشان از تنصیف دارای نیز محروم می شوند و در صورتی که مایل به طلاق نباشید می توانید مطابق ماده ۱۶ قانون حمایت خانوده مصوب سال ۱۳۵۳ تقاضای ازدواج مجدد بنمائید . حال پیشنهاد می گردد ، جهت دریافت لوایح و... با رزرو وقت با یکی از وکلای محترم دادگستری یا کارشناسان معزز بنیاد وکلا ارتباط برقرار و پس از مشاوره و ارائه اسناد لازم ،لوایح دفاعیه شایسته و...که توسط همکاران فهیم تدوین و تنظیم شده را در راستای احقاق حقوق حقه خویش به محکمه ارائه دهید .

موفق و موید باشید .

با سلام
بعد از دریافت حکم قطعی الزام به تمکین می بایست در اجرای احکام مدنی تشکیل پرونده داده و برای اخذ گواهی نشوز ‌اقدام نمایید.